23948sdkhjf

Forvandlingsår kostede penge for Aalborg-parret

Mie Hedeman Mortensen og Henrik Hvid Hansen fra Aalborg delte i forvejen hjem og ægteskabspapir.

For ét år siden – 1. juli 2015 – begyndte de også at dele firmaer.

Mie fik overdraget halvdelen af design- og producentvirksomheden Bent Hansen Møbler, som husbonden Henrik er ejerleder i.

Og Henrik blev medejer af designbutikken Kalejdoskop i Aalborg centrum, som Mie driver og som i samme forbindelse flyttede til større og mere opsigtsvækkende lokaler på Østeraa i Aalborg.

Kalejdoskop er reelt blevet en helt ny og højere profileret designdestination i den nordjyske hovedby, som forhandler en stribe af luksuriøse brands og som også rummer en café.

Begge firmaers 2015-regnskaber er præget af omstillingerne.

Kalejdoskop tabte godt en million kroner, og Bent Hansen Møblers overskud gik tilbage. Men det går fremad nu over hele linjen, fortæller parret.

Butikken på Østeraa er ovre de største investeringsomkostninger og viser nu en positiv drift.

Og Bent Hansen Møbler viser foreløbig i år en omsætningsvækst på 25 procent, fortæller Henrik Hvid Hansen. Sidste år var præget af, at en Kina-produktion blev trukket til Danmark af kvalitetsgrunde og præget af, at der var leder- og ejerskifte.

Forude venter en strategi om at udnytte synergimulighederne i et samejerskab, fordi Kalejdoskop reelt er blevet en flagskibsbutik. Bare med meget mere end Bent Hansen Møbler.

- Vi har ambitioner om meget mere, end vi hidtil har nået. Det har været en kæmpe mundfuld af få tingene op at stå, så vi er ikke i mål med at udnytte de synergier, der kan findes, siger Henrik Hvid Hansen.

For eksempel arbejder de hen imod at give begge firmaer en fælles og gennemgående, visuel identitet.

- Det skal løbe mere ind i hinanden og opleves af forbrugerne som ét univers, siger han.

Forventningen er, at begge firmaer præsenterer overskud efter 2016 er gjort op.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094