23948sdkhjf

Træ kan få nøglerolle i byggeriets omstilling

Dansk Træforening vil arbejde for at positionere træet som det bæredygtige materialevalg, når den nye byggepolitiske strategi skal føres ud i livet.
Fredag lancerede regeringen sin længe ventede byggepolitiske strategi med i alt 34 initiativer, som skal forbedre vilkårene for konkurrence i byggebranchen.

Strategien vil sikre stærkere rammer for vækst, enklere regler og mere bæredygtighed. For Dansk Træforening er det særligt afgørende, at strategien har fokus på bæredygtighed, fordi træet som materiale kan indtage en nøglerolle i bestræbelserne på at gøre byggebranchen mere ressource- og miljøbevidst:

- Træ er en fornyelig ressource, der er vokset op på solenergi og luftens kulstof. Træprodukter lagrer CO2 i hele produktets levetid og træ, giver ikke affald, men energi der sparer kul, olie og gas. Og træ kan dokumentere sin bæredygtighed. Træbranchen har arbejdet med certificering i mere end 20 år, siger direktør i Dansk Træforening, Jakob Rygg Klaumann.

I forvejen stilles der i dag krav om bæredygtigt træ i statsligt byggeri og ifølge Dansk Træforening vil kun være rimeligt at der stilles samme krav til andre byggematerialer.

- Vi vil nu arbejde for at positionere træet som det bæredygtige materialevalg når den byggepolitiske strategi skal føres ud i livet, fastslår direktøren.

12 ministerier står bag strategien, der er blevet til i dialog med branchen og på baggrund af en kortlægning af byggebranchens problemstillinger. Også Produktivitetskommissionen har undersøgt branchen og er kommet med en række anbefalinger.

Læs mere om regeringens byggepolitiske strategi på Wood Supplys søsterportal, Building Supply:
Regeringen vil styrke det danske byggeri
Reaktioner på regeringens byggepoltiske strategi
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078