23948sdkhjf

Nørlund Træ nedlægger 30 stillinger

Med en tilpasning af organisationen er Danmarks største leverandør af konstruktionstræ i gang med at ruste sig til fremtidens udfordringer.
Nørlund Træ har i det seneste års tid arbejdet på en omfattende turn around, og som led i denne nedlægges nu cirka 30 af 100 stillinger på tværs af organisationen.

Medarbejderne blev onsdag orienteret om planerne, der er en konsekvens af de skærpede markedsvilkår, stigende råvarepriser og en benhård konkurrence på produktions- og logistikomkostningerne i savværksbranchen.

- For fortsat at være blandt de førende i branchen, er det en grundlæggende forudsætning, at virksomheden til enhver tid er sund og konkurrencedygtig. Det indebærer, at vi tilpasser organisationen, så Nørlund Træ er rustet til at løfte opgaverne og være en konkurrencedygtig aktør i markedet. Det er en grundlæggende forudsætning, hvis vi skal indfri vores ambitioner. Nørlund Træ har kompetente medarbejdere, og det er naturligvis ikke rart at reducere massivt i antallet af stillinger. Vi gør det for at være bedre rustet til at gennemføre vores fokuserede strategi samt have en solid og sund arbejdsplads og forretning, siger administrerende direktør Bjørn Skou Andersen.

Nørlund Træs ledelse vil sammen med det nedsatte forhandlingsudvalg se på, om det er muligt at ændre antallet af afskedigelser og hjælpe nogle af de ramte medarbejdere videre til anden beskæftigelse.

Ændringer i produktionen
Som en konsekvens af tilpasningerne vil Nørlund Træ pr. 31. januar indstille savværksproduktionen i Viskum, hvor produktionsomkostningerne er markant højere end på det mere moderne savværk i Nørlund. På Viskum Savværk opretholdes fremover kun produktionen i tørrestuerne, ligesom der fremover tørres, varmebehandles samt oplagres og udleveres paller fra selskabets pallefabrik i Thorsager.

På høvllinjen i Nørlund ændres produktionen primo januar fra de nuværende tre skift til et enkelt skift. Savværkslinjen i Nørlund vil samtidig overgå fra to-holds skift til tre-holds skift. Den samlede produktion på ca. 200.000 m³ råtræ fastholdes og forventes yderligere at stige, med øget salg på specielt eksportmarkederne, samt på pallemarkedet i Danmark.

- Der er dog en del af produktionen, som ikke umiddelbart kan flyttes, da de store dimensioner af langtømmer og meget brede emner ikke kan produceres i Nørlund. Salget af disse produkter er faldet markant de seneste år. Disse produkter, som udgør cirka 5-10 procent af den samlede produktion, vil fremover blive købt hos underleverandører, så vi fortsat har et komplet produktprogram, fortæller Bjørn Skou Andersen.

Forventning om øget eksport
Selv om onsdag var en sort dag på Nørlund Træ, ser Bjørn Skou Andersen og den øvrige ledelse forholdsvist positivt på fremtiden. Nørlund Træ er den største danskbaserede leverandør af certificeret konstruktionstræ, og det forventer virksomheden også at være fremover.

Direktøren peger på, at der i det seneste år investeret over 40 mio. kr. i et nyt sorteringsanlæg efter branden på savværket i Nørlund i maj 2012. Desuden er der indkøb en ny, moderne høvl med tilhørende sorteringsanlæg, ligeledes i Nørlund. Samtidig har Nørlund Træ udviklet det udenlandske salg markant over de senere år og eksporterer i dag til blandt andet England, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Kina og Sydkorea.

- Det er vores klare ambition fortsat at være en markant aktør på det danske træmarked, samt at vokse støt med et stigende salg på det globale træmarked, hvor vi ser et meget lovende potentiale i både Kina og USA samt på udvalgte markeder i EU, siger Bjørn Skou Andersen og understreger, at virksomheden har kapacitet til den forventede vækst på eksportmarkederne.

Om Nørlund Træ A/S
Nørlund Træ forarbejder cirka 30 procent af den samlede mængde nåletræ i Danmark, der afsættes til savværksindustrien og er Danmarks største leverandør af konstruktionstræ med en omsætning på over 200 mio. kr.

Nørlund Træ er ejet af Nørlundfonden og består af savværket i Nørlund, i den vestlige del af Rold skov, samt savværket i Viskum og pallefabrikken i Thorsager, der begge ligger ved Tjele.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078