23948sdkhjf

Nørlund Savværk tilbage i fuld funktion

En investering på 42 millioner kroner har ikke blot bragt savværket på fode efter branden. Ny teknologi har også gjort produktionen mere effektiv.
En voldsom brand ødelagde i maj 2012 en del af sorteringsanlæg på Nørlund Savværk, men i dag, godt to år senere, er anlægget genetableret og suppleret med et moderne høvleanlæg. Det skriver Nordjyske Stiftstidende

- Det har været en lidt længere proces end vi oprindeligt havde beregnet. Vi har nemlig nu opført hele tre nye bygninger, for ud over sorteringsanlægget med en ny mere rationel placering i forhold til selve savværksdelen også en tørrestue samt et høvleanlæg, siger administrerende direktør Bjørn Skou Andersen til avisen.

Det nye topmoderne høvleanlæg er indkøbt i Sverige og gør Nørlund Savværk i stand til at høvle 250 løbende meter træ på alle fire sider i minuttet. Driften kræver kun ganske få medarbejdere. Bjørn Skou Andersen fortæller til Nordjyske Stiftstidende, at Nørlund Savværk oplever stigende efterspørgsel på høvlet konstruktionstræ fra blandt andet England og Kina.

Investeringen i nye anlæg har medført, at virksomheden har været i stand til at reducere medarbejderstaben fra 100 til omkring 70. Savværksproduktionen i Viskum er indstillet, og på Viskum Savværk opretholdes kun produktionen i tørrestuerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093