23948sdkhjf

Byggematerialer med udvidet reklamationsret i TUN12

Leverandører af byggematerialer har igennem de nye TUN12 Salgs- og leveringsbetingelser mulighed for at påtage sig 10 års ansvar på skjulte fejl og mangler på egne byggematerialer.
Håndværkere og entreprenører har opfordret TUNs medlemmer til at åbne for en større symmetri, hvad angår ansvar på byggematerialer.

Årsagen ligger i, at reklamationsretten på byggematerialer blev udvidet til 10 år for privatforbrugere i en ændring af købeloven. Håndværkere og entreprenører stod dermed alene med et ansvar på skjulte fejl og mangler ved deres levering af byggeri og byggematerialer til private.

Mange leverandører har allerede taget ansvaret på sig
Det er meget væsentligt, at leverandørerne selv påtager sig ansvaret for egne byggematerialer. Derfor henvises der i TUN12 Salgs- og leveringsbetingelser til www.tun12.dk, hvor der findes en oversigt over de leverandører, som har påtaget sig ansvaret for egne byggematerialer.

- TUNs medlemmer ønsker med dette tiltag at rette op på skævheden, således at ansvaret påhviler leverandører af byggematerialerne. TUNs medlemmer vil gerne videresende ansvaret, men det kræver, at vi utvetydigt kan identificere de leverandører, som ønsker at påtage sig ansvaret for egne byggematerialer. Derfor er hjemmesiden oprettet, og her vises de leverandører, som påtager sig et ansvar. Jeg vil i denne anledning gerne opfordre alle leverandører af byggematerialer, der endnu ikke har taget beslutningen, om at gøre det snarest og registrere sig, siger adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

- I Dansk Håndværk er vi positive over, at TUN har arbejdet sig hen i mod en større symmetri i branchen, hvad angår mangelsansvar på byggematerialer. Med dette tiltag står vores medlemmer ikke længere alene med ansvaret overfor forbrugerne. Derfor opfordrer vi vores medlemmer til at benytte muligheden på hjemmesiden for at undersøge hvilke leverandører, der rent faktisk har meddelt, at de lever op til deres ansvar, udtaler adm. direktør Erik Møbius, Dansk Håndværk.

Reklamationsret bliver en salgsparameter
Med oprettelsen af www.tun12.dk bliver markedet for byggematerialer mere gennemsigtigt. Håndværkere og entreprenører har nu mulighed for at udvælge byggematerialer ud fra endnu en parameter.

- Dansk Håndværk ser tiltaget som et vigtigt skridt for branchen, da gennemsigtigheden indenfor byggematerialer øges. Det giver vores medlemmer en tryghed, at der er kommet en større symmetri og synliggørelse for reklamationsretten på byggematerialer. Det vil efter min opfattelse give leverandørerne et kvalitetsstempel og vil uden tvivl være en parameter, som håndværkere og entreprenører i fremtiden vælger deres byggematerialer ud fra, tilføjer adm. direktør Erik Møbius, Dansk Håndværk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078