23948sdkhjf

Tilfredsstillende regnskab fra Jysk Nordic

Det netop offentliggjorte Jysk Nordic-regnskab viser, at omsætningen steg en smule i 2011/12, mens indtjeningen gik tilbage. ”Tilfredsstillende”, lyder ledelsens dom.
Årsregnskabet for 2011/12 i den del af Jysk-koncernen, der betegnes som Jysk Nordic, er tirsdag blevet offentliggjort.

Regnskabsåret blev afsluttet ved udgangen af august, og resultatet efter skat lyder på 535,4 mio. kr. mod 575,2 mio. kr. 2010/11. Resultatet anses som værende tilfredsstillende og i overensstemmelse med forventningerne.

EBIT-resultatet er faldet svagt fra 861,3 til 848,3 mio. kr., mens åbning af nye butikker har løftet den konsoliderede nettoomsætning med 3,4 procent.

- Ekspansionen fortsætter i den samlede Jysk-koncern. I dag er vi cirka 17.500 kolleger fordelt i mere end 2.000 butikker, to hovedkontorer og seks distributionscentre. Derfor kan vi igen i år konkludere, at antallet af butikker og medarbejdere aldrig har været højere – og vi fortsætter ekspansionen, så endnu flere kunder kan få en masse gode tilbud fra Jysk, lyder det i en pressemeddelelse fra Jysk Nordic.

Der blev åbnet netto 48 nye butikker i regnskabsåret. Ekspansionen har primært fundet sted i Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien, Kroatien, Bosnien-Herzegovina og Serbien.

Danmark: Fremgang i EBIT for tredje år i træk
Jysk A/S, der er det danske selskab, har realiseret et overskud på 251,7 mio. kr. efter skabt mod 235,1 mio. kr. året før. EBIT-resultatet er steget fra 311,8 til 329,5 mio. kr.

Årsag til fremgangen er en stigning i nettoomsætningen på 4,3 procent - fordelt med en vækst på 2,5 procent i butiksomsætningen og en vækst på 9,1 procent i distributionscentret i Uldum, der sælger til franchisetagere og til Jysk-butikker i andre lande. Personaleomkostningerne i Danmark er stort set uændrede, hvilket skyldes stram omkostningsstyring overalt i organisationen.

Der er åbnet to nye butikker Danmark i løbet af året, således at der nu er 95 danske butikker.

2012/13: Uændret eller svagt faldende indtjening
Forbrugertilliden er fortsat lav på de fleste af de markeder, som Jysk Nordic opererer på, og samtidig slår de offentlige budgetbesparelser igennem på det private forbrug. Derfor forventer ledelsen, at regnskabsåret 2012/13 vil være præget af uændret eller svagt faldende indtjening.

Af årsregnskabet fremgår det endvidere, at Jysk Nordic pr. 1. oktober 2012 overtog driften af en tidligere franchisetagers 10 butikker i Ukraine. Der er igangsat en løbende koncept- og IT-mæssig integration af butikkerne til Jysk Nordics standardløsninger, og ledelsen vurderer, at vækstpotentialet i Ukraine er betydeligt.

Der er pt. ikke planer om at åbne butikker i yderligere lande i 2012/13, men man forventer dog flere butiksåbninger end de 48 i 2011/12. Jysk har de seneste år skruet op for satsningen på e-handel, og koncernen har her i efteråret åbnet webshops i både Holland og Norge. Ledelsen forventer at følge op med webshops i yderligere 2-3 lande i regnskabsåret 2012/13.

Jysk Nordic
Jysk Nordic omfatter selskaberne i de nordiske lande, Centraleuropa, Holland, Storbritannien og Kina. Undtaget er butikkerne i Tyskland, Østrig, Schweiz, Frankrig, Spanien og Italien, der drives af Jysk Nordics søsterselskab; Dänisches Bettenlager. Jysk Franchise eller andre selskaber inden for Jysk Holding A/S er heller ikke medtaget.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094