23948sdkhjf

Fremtidens undervisningsmøbler under lup i Aarhus

Højer Møbler og OJ Skolemøbler har som led i projektet "RULL Lab" givet et bud på møbelløsningerne til fremtidens klasselokale.
Hvordan skal fremtidens klasselokaler indrettes for at give plads til differentieret undervisning, og hvordan sikres de bedste vilkår for den enkelte elev?

Det håber Aarhus Kommune at finde svarene på gennem et nyt initiativ, som går under navnet RULL Lab. Her har møbelvirksomhederne, Højer Møbler A/S og OJ Skolemøbler A/S, i samarbejde med Aarhus Kommune indrettet et test-klasselokale og givet deres bud på møbelløsninger hertil. Personale fra landets skoler, elever og seminariestuderende vil fra efteråret blive inviteret til Sødalsskolen for at sætte lup på lokalet.

Hos Aarhus Kommune har man store forventninger til projektet. Lone Hauberg, konsulent i Pædagogik og Integration i afdelingen for Børn og Unge, fortæller:

- Projektet giver os mulighed for at teste de pædagogiske intentioner, vi har gjort os omkring rum og læring. Vi vil se, om vi kan optimere læringsmiljøerne i klasselokalet ved at organisere og indrette os anderledes, sætte fokus på det sunde indeklima og gode akustiske løsninger. Laboratoriet bliver et øvested, hvor vi vil prøve nogle ting af”.

Hun forventer blandt andet, at den nye midtbyskole, som er på tegnebrættet i Aarhus ved Skt. Anna Gade vil indeholde mange af de ting, som erfares af RULL Lab.

Merværdi i møblerne
Allerede i 2007 nedsatte Aarhus Kommune en tænketank, der fra december 2007 til august 2008 skulle udveksle idéer og præsentere forslag til fremtidens børnebyggeri. Tænketanken gav kvalificerede og fantasifulde råd i børnehøjde til fysiske rammer, der inviterer til læring og leg.

Det blev afsættet for RULL-programmet, som skal sikre, at de fysiske rammer i skoler, dag- og fritidstilbud ikke blot vedligeholdes, moderniseres og udbygges, men at de også ændres til spændende og fremtidssikrede læringsrum.

Hos Højer Møbler er man rigtig glade for at få muligheden for at deltage i RULL Lab.

- Vi tror på, at møblement og indretning kan understøtte indlæring og trivsel og derved give en merværdi. RULL giver os mulighed for at få feedback på vores bud på fremtidens klasselokale. Det giver os også en unik mulighed for at få en endnu dybere indsigt i skolernes behov, siger Hanne Svejbæk Buchholdt, som er salgskonsulent hos Højer.

I Højer Møblers indretning af klasselokalet har fokus været på at skabe plads til netop differentieret undervisning. Fx har virksomheden arbejdet med fleksibilitet og møbler, som ikke kun har én funktion, men som giver mulighed for forskellige ’sceneskift’ i klasselokalet. Der er officiel indvielse i lokalet den 30. november.

Fakta
- RULL står for Rum til Leg og Læring.

- Det vil være muligt for interesserede at besøge RULL laboratoriet de næste 1-5 år. Projektet løber over tre runder. Første step er fokus på indretning og møblement af klasseværelset. De næste step er indretning af et fællesområde og aula med fokus på formidling og gruppearbejde.

- Laboratoriet er en del af Aarhus Kommunes initiativ RULL, som Aarhus Kommune valgte at søsætte i 2007 for at fremtidssikre de fysiske rammer i skoler, dagtilbud og fritidstilbud.

- Højer Møbler og OJ Skolemøbler har i samarbejde med Aarhus kommune udviklet indretningsløsninger, som kan skabe rum til leg og læring på skolerne.

- Højer Møbler og OJ Skolemøbler er valgt som primærleverandør på et EU-udbud om levering af skolemøbler til Aarhus, Odense og Københavns Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096