23948sdkhjf

Efter frasalg: Familieejet møbelvirksomhed konkurs

Selskabet af 1. juni 2020, det tidligere Rumas A/S, er taget under konkursbehandling. Ifølge bestyrelsesformanden skyldes det, at kassen var tom.

Kontormøbelvirksomheden Rumas blev stiftet i Aalborg i 1969 af John Pedersen, og blev efter stifterens død i 2018 overtaget af hans datter Line Søe.

–  Siden har hun som adm. direktør arbejdet på at få frasolgt flest mulige aktiver; først frasolgte vi produktionsselskabet til én virksomhed og senest frasolgte vi så i sommer den resterende del af aktiverne, herunder navnet Rumas, fortæller Per Andreasen, bestyrelsesformand i Selskabet af 1. juni 2020. Han understreger, at familien har arbejdet hårdt på at få solgt så meget som muligt fra.

–  Det har vi gjort, for at skabe det største likvide beløb, så vi kunne betale så mange regninger, som muligt, forklarer bestyrelsesformanden, der efter aftale udtaler sig på selskabets vegne.

Undren hos køber

Det var aalborgensiske Højer Møbler, der tidligere på året købte medarbejdere, navn og aktiver fra Rumas A/S, og som siden har drevet brandet videre i selskabet Rumas ApS. Og her undrer man sig over, at en konkurs blev løsningen på familievirksomhedens økonomiske problemer.

–  Vi er stadig lidt i chok, og vi havde ingen fornemmelse af, at det var på vej, udtaler Jens Højer, indehaver af Højer Møbler og Rumas ApS.

Dykker man ned i kontormøbelvirksomhedens regnskaber viser det sig, at Rumas A/S på nær et enkelt år har været en underskudsgivende forretning siden regnskabsåret 2008/09. Ifølge bestyrelsesformanden er det netop grunden til, at der nu er indgivet en egenbegæring om konkurs i familievirksomheden.

– Familien har været bankforbindelse for selskabet i mange år, og nu kunne vi se, at der ikke ville være penge til at betale alle kreditorer; for ikke at begynde at betale nogle, uden vi kunne betale andre, valgte vi at indgive en konkursbegæring, fortæller Per Andreasen.  

Ingen mere ærgerlig end familien

Ifølge bestyrelsesformanden er det også familien, der er langt den største kreditor i Selskabet af 1. juni 2020.

–  Derudover er der nogle tidligere leverandører, som vi beklageligvis ikke har kunnet betale; ikke mange men nogle, og det er selvfølgelig trist, lyder det.

Rumas A/S havde ved udgangen af regnskabsåret 2018/19 en samlet gæld på 7,6 mio. kr., heraf en gæld på 4,8 mio. til tilknyttede virksomheder. Selskabet er ejet af holdingselskabet KJP ApS, der er ejet af Line Søe. Her lå egenkapitalen ved udgangen af regnskabsåret 2018/19 på 25,5 mio. kr., og det kan således se ud som om, der burde være penge til at få betalt de sidste af kontormøbelproducentens kreditorer.  

–  Den egenkapital kommer til at være væsentligt reduceret ved næste regnskabsaflæggelse, lyder det dog fra bestyrelsesformanden, ifølge hvem det bliver familien, der kommer til at tabe mest på konkursen.

–  Det her er en træls situation for alle involverede, men der er ingen, der er mere ærgerlige over, at det er gået sådan, end familien bag, slår bestyrelsesformanden fast.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078