23948sdkhjf

Sælger fars livsværk: Vodskov-virksomhed overtager Rumas

Efter 50 år som selvstændig producent af kontormøbler er nordjyske Rumas blevet solgt. Køberen er Højer Invest, der også ejer Højer Møbler i Vodskov nær Aalborg.

Pr. 1. juni har Højer Invest opkøbt og overtaget alle aktiviteter i Rumas, som siden 2018 er blevet drevet af Line Søe. Hun overtog virksomheden, efter sin far og Rumas-grundlægger John Pedersens død, og de seneste 2,5 år har hun sammen med underdirektør Michael Petersen bygget videre på den platform, han i sin tid skabte.

Rumas A/S

Rumas blev stiftet i Aalborg i 1969 af John Pedersen, der nåede at fungere som ejerleder i næsten 50 år. 

Rumas startede som handelsselskab, og er i dag en rendyrket kontormøbelvirksomhed som blandt andet producerer og markedsfører John Pedersens eget design.

I regnskabsåret 2018/19 havde Rumas en bruttofortjeneste på 3,6 mio. kr., mens resultatet før skat lød på - 3,5 mio. Der blev i noterne til årsregnskabet rejst tvivl om virksomhedens fortsatte drift.

– Det har været 2,5 spændende - men også meget udfordrende år; men med Michael Petersen ombord og med hans store erfaring på møbelmarkedet har vi fået opdateret Rumas’ kollektion, vores processer og vores fantastiske showroom i Aalborg samt tydeliggjort samhandelsstrategien ud mod vores forhandlere og arkitekter, udtaler Line Søe i en pressemeddelelse.

– Med strategien på plads er jeg derfor glad for at kunne videregive stafetten til Højer Invest. Jeg er særligt stolt af at Rumas med dette salg fortsat er i solide, nordjyske hænder og at lokale arbejdspladser således bevares. Jeg er sikker på, at det er begyndelsen på en ny og spændende rejse for Rumas, fortsætter hun.  

Tænkt som et søsterselskab
Overtagelsen af Rumas krævede da heller ikke megen betænkningstid for indehaver af Højer Invest, Jens Højer.

Højer Møbler

Højer Møbler i nordjyske Vodskov blev stiftet i 1990. 

Virksomheden har specialiseret sig i at udvikle, producere og levere møbler til undervisningssektoren med fokus på at skabe et bedre læringsmiljø for børn, unge og voksne..

Højer Møbler havde i 2019 en bruffofortjeneste på 12,7 mio. kr. og et overskud før skat på 315.123 kr og beskæftigede gennemsnitligt 24 medarbejdere

– Synergierne for Højer Møbler og Rumas er mange, men skal jeg pege på et par stykker, så bliver det et stort udbytte af en optimeret fælles produktion, et bredt og konkurrencedygtigt sortiment og det veletablerede samarbejde med en lang række arkitekter, Rumas kommer med. Netop arkitekterne spiller også en vigtig rolle i den strategi, som Højer Møbler i dag arbejder ud fra ift. indretning af nutidens og fremtidens skoler, udtaler han i pressemeddelelsen.

Til Wood Supply fortæller Jens Højer, at det er planen, at Rumas og Højer Møbler fortsætter som selvstændige brands.

– Det er tænkt som et søsterselskab, og indtil videre kører Rumas videre med showroom og produktion i Aalborg, lyder det.

Jens Højer forventer således heller ikke, at overtagelsen i første omgang kommer til at få nogen nævneværdige konsekvenser for Rumas’ 12-14 ansatte.

– Der vil selvfølgelig skulle laves nogle tilpasninger og justeringer, hvor der er dobbeltfunktioner, men det meste har Rumas allerede selv taget hånd om inden overtagelsen, fortæller han.

Det bedste fra to verdener
Højer møblers nuværende direktør Michael Glibstrup, der fremover skal fungere som adm. direktør i begge selskaber, ser også tilførslen af et ekstra ben at stå på som en stor styrke for Højer Møbler.

– Ved at udvide sortimentet og tilføje et ekstra segment, som vi ikke tidligere har arbejdet intensivt med, er vi parate til at vinde land i både DK og på eksportmarkederne. Vi er særdeles stærkt rustede nu med en stor tro på fremtiden, slår han fast.

Også ifølge Jens Højer kommer de to virksomheder til at supplere hinanden særdeles godt.

– Højer Møblers kernekompetence på skolemøbelmarkedet er at skabe funktionelle, inspirerende og innovative indretningsløsninger, der understøtter de forskellige læringsstile og skaber optimale forudsætninger for læring og trivsel. Det sker blandt andet ved hjælp af et nytænkende møbelsortiment, der skaber aktiverende og motiverende læringsrum. Med tilførslen af Rumas’ møbelsortiment står Højer Møbler fremadrettet endnu stærkere på dette felt, som fortsat vil være Højer møblers primære forretningsområde. Tilsvarende er der i Højer Møblers eksisterende sortiment en lang række møbler, som søsterselskabet Rumas’ forhandlere på kontormøbelmarkedet nu også kan få stor fordel af, vurderer han.

– I det hele taget kommer vi til at tage det bedste med fra begge forretninger, slår Jens Højer fast.

Parterne er enige om ikke at oplyse prisen på handlen. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095