23948sdkhjf

Rekordoverskud hos Dinesen

Selskabet bag Dinesen Gulve, Jels Savværk A/S, kom ud af 2011/12 med et resultat efter skat på 14,1 mio. kr. Det er det bedste i virksomhedens 114-årige historie.
Især udlandet har fået øjnene op for de eksklusive plankegulve, og det skaber vækst og fulde ordrebøger hos Dinesen fra Jels ved Vejen.

Den sydjyske familievirksomhed har netop offentliggjort sit 2011/12-regnskab, hvor bruttoresultatet blev mere end fordoblet til knap 96 mio. kr., mens resultatet på bundlinjen steg fra 5,7 til 14,1 mio. kr. efter skat.

- Det er vores bedste resultat hidtil, og vi skal tilbage til 2006/07 for at se noget tilsvarende. Dengang var det dog med færre medarbejdere. Så målt pr. medarbejdere er der stadig plads til forbedringer, fortæller indehaver Thomas Dinesen til Wood Supply.

Vi er der, hvor kunderne ønsker vi skal være
Dinesens projekter er ikke branchetypiske, og ifølge Thomas Dinesen er det en afgørende forudsætning for, at virksomheden klarer sig flot i en tid, hvor mange leverandører til byggeriet ellers har det svært.

- Vores brand bygger på en 114-årig historie, hvor de interne værdier skaber tryghed for både medarbejdere og kunder. Vi har unikke medarbejdere, unikt råtræ og unikke kunder. Det forstår vi at håndtere og omfavne, og det styrker klart vores brand overalt hvor kunderne møder os. Det er generelt udfordrende at drive produktionsvirksomhed i Danmark. Når vi derudover eksporterer til knap 30 forskellige lande, så giver det naturligvis udfordringer. Men udfordringer som vi kan lide og som udvikler os, forklarer Thomas Dinesen.

Dinesen har i år leveret gulve til alt fra renovering på Amalienborg til nybyggeri på Manhattan. Hovedmarkederne er England, Tyskland, Norge, USA og Sverige, men eftersom virksomheden udelukkende arbejder på direkte projekter uden forhandlere, så fokuserer man ikke nødvendigvis på enkelte markeder.

- Vi er dér, hvor kunderne ønsker vi skal være. Vi har en meget stor salgsorganisation, der taler flydende tysk, svensk, norsk, engelsk, spansk og fransk. Desuden arbejder vi sammen med mange internationale arkitekter, der fører os vidt omkring, fortæller Thomas Dinesen.

Gode muligheder i Danmark
Selvom Dinesen henter mere end 75 procent af det samlede salg i udlandet, ser virksomheden fortsat muligheder på det danske marked, hvor udviklingen igen er begyndt at gå den rigtige vej:

- Danmark har i de sidste år været stabilt, men på et noget lavere niveau end før krisen. Siden sommerferien har vi mærket stigende interesse og har haft udvikling i salget. Vi ser forsat rigtig gode muligheder i Danmark, men det bliver ikke som for fem år siden, fastslår Thomas Dinesen.

Blandt de aktuelle projekter herhjemme er en ordre på 3.000 m² planker til IBC Innovationsfabrikken - et nyt uddannelsescenter under IBC International Business College. Centret åbnede i Kolding den 1. oktober og skal danne rammen om blandt andet undervisning, seminarer og konferencer:

- Lokalerne husede tidligere Gori, og det rå look er bevaret. Schmidt Hammer Lassen har været arkitekter på projektet, og de gamle produktionstanke er dekoreret af den franske kunstner Jean Dawasne, fortæller Thomas Dinesen om projektet, hvor hans virksomhed har leveret 1.700 m² Dinesen Douglas og 1.300 m² Dinesen Eg.

Ikke alt skal måles i kroner og ører
Regnskabsåret 2012/13 blev indledt den 1. juli, og udviklingen i de første fire måneder har ikke givet anledning til at ændre på forventningerne om fortsat fremgang i omsætning og indtjening:

- Vi er kommet rigtig godt for start og forventer en stigning i omsætning og resultat. Når der er tale om en gammel familievirksomhed, skal alt nødvendigvis ikke måles i kroner og ører. Hos Dinesen foregår der løbende en spændende intern udvikling, som kan være mindst lige så værdifuld som resultatet på bundlinjen, fordi det forbereder os til endnu mere udvikling, pointerer Thomas Dinesen.

Han tilskriver medarbejderne en stor del af æren for virksomhedens aktuelle succes:

- Vi har samme antal medarbejdere i år som sidste år, og vi forventer heller ikke at blive væsentligt flere i indeværende år. Men en meget stor del af vore medarbejdere er ansat de sidste fem år. Vi har virkelig fået mange dygtige og engagerede medarbejdere, og det er en væsentlig årsag til Dinesens succes, slutter han.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086