23948sdkhjf

Efter brud med storkunde: Inventarsnedkeri lander hidtil største ordre

Med en aftale på levering af inventar til 195 københavnske hotelværelser er Copenhagen Furniture Factorys nyeste forretningsben kommet stærkt fra start. Nu satser inventarsnedkeriet på, at fremtiden byder på flere store kontraktordrer, der skal løftes via samarbejder.

– Først og fremmest er det jo fedt, fordi vi satte os ned i april 2022 og besluttede, at vi skulle ændre retning og lægge en plan for indtoget på kontraktmarkedet, og nu ser vi det arbejde bære frugt, fortæller partner og business manager Jeppe Hauptmann.

Copenhagen Furniture Factory blev stiftet I 2018, og i de første leveår blev væksten hentet på ryggen af køkkenvirksomheden Stillark. Da storkunden ved årets udgang gik konkurs, kunne Jeppe Hauptmann og resten af holdet derfor glæde sig over, at der siden foråret var tænkt i nye baner, og hos Copenhagen Furniture Factory valgte man trods Stillarks genrejsning at takke nej til fortsat samarbejde for i stedet at forfølge andre muligheder.

Et godt match

At det var den rigtige beslutning, fik Jeppe Hauptmann bekræftet, da underskriften blev sat på kontrakten med Marriott.

– Markedet er voldsomt interessant, synes vi, og vi mener også, at vi har ramt noget rigtigt, siger business manageren, der ikke mindst peger på den samarbejdsbårne tilgang som afgørende for succesen.

Det stod nemlig hurtigt klart, at Copenhagen Furniture Factory måtte alliere sig med en partner, hvis virksomheden skulle have en chance for at gøre sig gældende.

– Vi kan ikke bygge et helt hotel fra vores 1000 kvadratmeter i Nordsjælland, og det er egentlig heller ikke i vores interesse at geare produktionen til det, så sideløbende med produktionen af mockup´en afsøgte vi vores netværk for mulige samarbejdspartnere, fortæller Jeppe Hauptmann.

Her faldt valget på tyske Hekabe Design, der ifølge business manageren har vist sig at være et rigtig godt match.

– De har ikke egenproduktion, men de har et rigtig stærkt netværk i området omkring Bielefeld, hvor der er megen træindustri, og de arbejder tæt sammen med produktionsvirksomheder inden for både træ, messing og tekstiler. Og så har de et bunderfarent hold, hvilket betød meget for os, når vi skulle bevæge os ind på et nyt område, forklarer han.

Hotelprojektet styres af rådgivningsvirksomheden Urban Agency, og også her har man rosende ord tilovers for samarbejdet.

– Jeg oplevede et proaktivt samarbejde i en responsiv og agil proces med et produkt som blev leveret rettidigt i den ønskede kvalitet under en meget stram deadline. Vi ser frem til at arbejde videre med dette makkerpar på andre projekter, lyder det fra projektleder og rådgiver Thomas Walcher.

Mulighed for mere

De 195 værelser, der indtil videre er indgået aftale omkring, er den største enkeltstående ordre, det nordsjællandske inventarsnedkeri hidtil har skrevet i bogen.

– Det er ingen hemmelighed, at vi sidste år lå med en omsætning på 11-12 millioner kroner, og selve mockuppen svarede nogenlunde til den typiske ordrestørrelse fra en mellemstor kunde hos os, fortæller Jeppe Hauptmann.

At den ordre nu er blevet næsten 200 gange så stor, får ham imidlertid ikke til at ryste på hænderne.

– Vi går i gang med selve produktionen til april, og så har vi den første leverance i slut april eller start maj. I førte omgang leverer vi til lagerhotel, og når højsæsonen så er overstået i efteråret, begynder vi at lukke etager ned og montere på hotellet. Der er flere grunde til, at den model er valgt, men det passer os sindssygt godt, fordi tiden på den måde kommer til at arbejde for os, siger Jeppe Hauptmann.

Således er der også mod på at tage munden endnu fuldere, og business manageren vil ikke udelukke, at renoveringen af Marriott kan kaste mere af sig.

– Lige nu forhandles der om fællesarealerne, og så vidt vi ved, er planen, at samtlige godt 300 værelser skal laves, lyder det.

Om det bliver i regi af Marriott eller ej, vil han dog godt garantere, at det ikke bliver sidste gang, Copenhagen Furniture Factory og Hekabe Design byder ind på store opgaver sammen.

– Vi forener det bedste fra to verdener med en lille, agil produktion, hvor vi i tæt samarbejde med kunderne hurtigt kan udvikle og levere prototyper for derefter hurtigt at skalere til fuld skala, så det samarbejde, er der ingen tvivl om, at vi fortsætter med, slår Jeppe Hauptmann fast.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126