23948sdkhjf

Velux tager hul på byggeri til 200 millioner

Mandag tog Velux hul på omdannelsen af de gamle lagerbygninger i Østbirk, der i fremtiden skal huse omkring 500 af ovenlyskoncernens medarbejdere i et 9.500 kvm stort innovationshus.

Med en investering på omkring 200 mio. kr. skal de gamle træhaller fra 1995 omdannes til en topmoderne arbejdsplads ved navn LKR Innovation House, der skal fungere som Velux Gruppens fremtidige innovations- og produktudviklingscenter.

Ovenlyskæmpens vigtigste forsknings- og udviklingsaktiviteter vil få sin faste plads i det nye hus, ligesom fremtidige produkter vil blive designet, udviklet og testet i huset. Tidligere har produktudviklingen været spredt over flere lokationer i Danmark og udlandet.

- Jeg tror på, at vi ved at samle en række funktioner under ét tag skaber de optimale rammer for samskabelse og innovation. Det vil også hjælpe med at tiltrække og fastholde de bedste medarbejdere til at videreudvikle VELUX og vores produkter. Desuden viser vi vejen til en mere bæredygtig byggesektor ved at omdanne denne historiske bygning og genbruge de materialer, den oprindeligt blev bygget af, i stedet for at bygge noget nyt, siger Tina Mayn, executive vice president, Products i Velux Gruppen, i forbindelse med markeringen.

LKR Innovation House er opkaldt efter Lars Kann-Rasmussen, søn af grundlæggeren af Velux. Af miljøhensyn var det Lars Kann-Rasmussens idé at opføre den oprindelige bygning af træ.

Det eksisterende 9.500 kvm store lager fra 1995 vil blive renoveret for at opfylde nuværende byggestandarder og vil også blive tilpasset indvendigt, så det passer til dets nye formål som et state-of-the-art innovationsanlæg på 14.000 kvm.

Det nye innovationshus kommer udover kontorpladser til at indeholde et laboratorium og værksteder samt et auditorium og et innovationsområde for studerende på videregående uddannelser.

Ombygningen af bygningen forventes afsluttet i 2024, og det er arkitektfirmaet Praksis Arkitekter , som står bag projekteringen af LKR Innovation House.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk-spansk dronesamarbejde skal bekæmpe skovbrande
Til salg en enkelt dag: Fejrer Wegners fødselsdag med særudgave
Medie: Mærsk har i flere år sejlet illegalt tømmer
Køkken-trekløver bliver til firkløver
Trælastkæde åbner endnu en forretning døgnet rundt
Far til seks griber direktørstafet hos Bygma
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.094