23948sdkhjf

Nyt landsdækkende Kompetencecenter for træ og møbelindustrien

Med et nyt landsdækkende kompetencecenter i Herning overtager Træ- og Møbelindustrien de funktioner, der indtil nu har været placeret i sekretariatet for Træindustriens Uddannelser og Træets Efteruddannelser i København.
Hertil kommer opsøgende uddannelsesarbejde hos branchens virksomheder og kompetenceudviklingsprojekter, der de sidste tre år er gennemført i regi af udviklingsprojektet Træets Kompetenceformidling, der har haft base ved Erhvervsrådet i Herning.

Et utraditionelt sporskifte
Baggrunden for at placere uddannelsesaktiviteterne i én samlet organisation i Jylland skal ses i sammenhæng med, at størstedelen af branchens arbejdspladser er placeret i Jylland og på Fyn.

Træets Arbejdsgiverforening og Forbundet TIB, der står bag beslutningen om at samle alle funktioner under samme tag i Herning, satser bevidst på at tage det fulde skridt og lægge vægt på en offensiv opsøgende indsats i forhold til både virksomheder og skoler. Dermed distancerer organisationerne sig og går enegang i forhold til alle andre brancher, der har deres uddannelses/efteruddannelsessekretariater placeret i København.

Bofællesskab skal skabe fagligt fyrtårn
Kontoret bemandes af fire medarbejdere, hvor en stor del af arbejdet vil komme til at gå med udvikling af uddannelser, understøtning af kompetenceafklaring og udvikling af branchens virksomheder samt en offensiv markedsføringsstrategi, der skal skaffe flere elever til branchens maskinsnedkeruddannelse.

Med den nye organisering og placering af uddannelsessekretariaterne forventer TIB og TA, at der ud over en bedre ressourceudnyttelse også opnås et endnu bedre samspil mellem de uddannelsessøgende, virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne.

For at styrke forandringsprocessen og skabe et fagligt fyrtårn har Kompetencecentret valgt at indgå bofællesskab med Udviklingscenter for Møbler og Træ, når vi pr.1. februar 2007 flytter sammen i helt nye lokaler i BIRC Estate i Herning.

Det nye bofællesskab betyder, at man inden for branchen opbygger en sammenhængende udviklingsstrategi for forsat udvikling af en stadig mere global industri. De to enheder dækker til sammen hele uddannelsesspektret lige fra korte kurser, over erhvervsfaglige uddannelser til videregående uddannelser og igangsættelse af ph.d. forskningsprojekter, der igangsættes i samarbejde med branchens virksomheder.

Kilde: Træ- og Møbelindustriens Kompetencecenter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071