23948sdkhjf

Formland åbnet med foranderlighed, fornyelse og forretning i fokus

– Formland rimer på forandring og fornyelse. Formland rimer også på foregangskvinder og -mænd. Og Formland rimer på forretning.

Sådan indledte Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH, søndag sin velkomsttale ved åbningen af Formland Spring 2023. Fra 29.-31. januar er interiør- og designbranchen samlet i MCH Messecenter Herning om produktnyheder, indlæg, workshops, trendzoner, prisoverrækkelser - og ikke mindst om netværk og forretning i en foranderlig tid.

– Vi befinder os i en verden i konstant forandring, og især i denne tid er det vigtigt at mødes her på Formland. Det er nemlig, når vi mødes fagligt, fysisk og personligt, at vi bliver klogere på nutiden og fremtiden, og mulighederne for forretning og samarbejde opstår - både de planlagte og de uventede muligheder på messen, lød det fra Georg Sørensen, der tilføjede:

– Kære formlændere, I er gode til mange ting, men noget af det, I er allerbedst til, er netop det personlige møde - hvilken stemning vi blev mødt af her til morgen. Det er vigtigt at være positiv i denne tid, og det formår I, sagde direktøren og sendte en stor tak til Formlands 315 udstillere samt til de mange samarbejdspartnere, indlægsholdere og iværksættermentorer, der på hver sin måde bidrager til messen.

"Alle muligheder er åbne"

Fornyelse er en fast del af Formland, og det manifesteres denne gang blandt andet med den nye mode-koncepthal 'Fashion & Lifestyle' samt udstillingen 'Circular Formland Days', der byder på 31 kuraterede brands med cirkularitet som kerneområde. Begge nyskabelser, som dagens åbningstaler - Hernings borgmester, Dorte West - i sin tale kaldte både visionære og tidsaktuelle, ligesom hun særligt fremhævede tidens, branchens, udstillernes og messens fokus på bæredygtighed, klima og miljø.

– Der er ingen tvivl om, at de virksomheder og brands, som hurtigst finder nye, bæredygtige løsninger og evner at udnytte dem kommercielt, står rigtig stærkt i de kommende år, sagde Dorte West og fortsatte:

– Der er al mulig grund til at gå på udkig i de mange stande og i de mange haller. I Herning siger vi, at "her er alle muligheder åbne" - jeg er sikker på, at Formland på sin egen måde lever op til det slogan på bedste vis. Midt i en tid, hvor krig og krise fylder meget, og hvor pandemien har været en hård modstander i starten af 20'erne, er det dejligt, at vi igen kan mødes og være sammen om gode oplevelser, sluttede borgmesteren, før hun - med hjælp fra guldkonfetti - officielt erklærede messen åben.

Et univers af inspiration

Der er også nyskabelser at opleve i Formlands trendområder. Under titlen 'Colors - A Living Network' zoomer messens store Trend Zone ind på abstrakte sammenhænge med et bæredygtigt afsæt, mens trendcaféen og udstillingen Kunst Pause byder på en japansk inspireret hyldest til kunsten. Begge danner ramme om tidssvarende trendtalks, art talks, workshops og foredrag. Dertil kommer de velkendte communities 'Interior ONE', 'Interior & Lifestyle', 'Furniture', 'Living & Garden', 'Taste' og 'Souvenirs & Gifts'.

Traditionen tro er det også på messens forårsudgave, at man kan opleve 'Creators Community' - et spirende iværksætterområde bestående af udvalgte startups, der forud for messen har været igennem et mentorforløb søsat af Formland. Førstedagen blev afrundet med uddelingen af iværksætterprisen Creators Community Award, der i år gik til virksomheden Byoms, som producerer produkter med probiotika til rengøring, tøjvask og lugtfjernelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078