23948sdkhjf

Designhus melder klar til flere opkøb: – Vi skal turde investere

De seneste år har budt på gennemgribende udvikling for Design Concept Denmark. Med to opkøb af først Muubs og senere Randers+Radius er det tidligere Andersen Furniture i dag et trebenet designhus, og finansdirektør og medejer Henrik Andersen vil ikke afvise, at flere ben kan komme til.

I en pressemeddelelse oplyser Design Concept Denmark, at der i forbindelse med første opkøb blev lagt en klar strategi, så der internt arbejdes mod samme mål. Her understreges visionen om en vækstvirksomhed, der via fire strategiske fokusområder har udpeget, hvor energien skal lægges, og nu melder virksomheden igen klar til at rette blikket frem og investere i den ønskede vækst.

2.000 nye kvadratmeter

Blandt andet er et nyt showroom på tegnebrættet, og med flytning af lager til lagerhotel, er det blevet muligt at få den nødvendige plads på det tidligere lager ved hovedkvarteret i Søften.

– Vi skal turde at investere, også selvom tiden i øjeblikket måske går lidt imod os med lavkonjunktur og krig i Europa. Vi består i dag af tre brands og at skulle fremvise alle produkter, der både henvender sig til detail-, contract- og gavemarkedet kræver plads, siger Henrik Andersen og fortsætter:

– Derfor investerer vi nu i et knap 2.000 kvm stort showroom, der fra midt på året vil danne ramme om kollektionslanceringer og arrangementer i forhold til produktkendskab og events, siger Henrik Andersen.

Og det er ikke kun i den eksisterende forretning, der jagtes vækst.

– Vi har bevist, at vi fungerer som en vækstvirksomhed, med stærke medarbejdere, der er omstillingsparate. Med to opkøb indenfor et års tid, har vi fået et stort indblik i, hvad det kræver at sammenlægge virksomheder. Vi har en nøje fastlagt køreplan, der gør, at hele den praktiske del kører efter fastlagte procedurer. Vi er derfor bestemt ikke afvisende for flere opkøb, tværtimod, så længe præmisserne er de rigtige, siger Henrik Andersen.

Jagter ny profil

Et andet fokuspunkt er vækst i eksporten, og her har Design Concept Denmark sat jagten ind på en profil, der skal fremme indsatsen på det internationale erhvervssalg og nå målet om at styrke kendskab, position og relationer til et bredt netværk af arkitekter på eksportmarkedet.

– Vi har et stærkt salgsteam, der gør en kæmpe indsats, men mangler endnu en dygtig kollega til eksportmarkedet. Det er den brik i puslespillet, der gør, at teamet bliver komplet, og vi kommer tættere på at opfylde vores ambitioner og mål, forklarer CCO Morten Bertelsen Hertz, der fortsætter:

– Arkitekter er en vigtig målgruppe for os, og vi vil gerne dyrke relationerne i endnu højere grad. Vi har kvalitetsmøbler, der er yderst velegnede til større projekter.

Design Concept Denmark har før leveret til store projekter, eksempelvis Centrepiece Melbourne Park, hvor 2.400 stole fra Randers+Radius er blevet afsat, og samme stol er at finde på New York Public Library. Nu er håbet, at man med et nyt ansigt på holdet kan sikre endnu flere af den slags ordrer.

– Vi søger den rette profil, der har et stort netværk på eksportmarkedet, og som har lyst til at følge os på vækstrejsen, fastslår Morten Bertelsen Hertz.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109