23948sdkhjf

Top 100: De største kontormøbelproducenter i Europa

Svenske Kinnarps topper, mens Duba-B8 er bedste danske virksomhed på en 48. plads. Det fremgår af en dugfrisk analyse fra bureauet femb.
Fédération Européenne du Mobilier de Bureau – i daglig tale femb – har offentliggjort sin årlige Top 100 over den europæiske kontormøbelsektor.

Konklusionen er, at svenskerne pt. er de største, idet Kinnarps AB indtager førstepladsen foran Steelcase (US), Vitra (CH), Nowy Styl (PL) og Clestra Hauserman (FR). Kinnarps omsætter årligt for knapt 482 mio. EUR, og det er næsten 90 mio. mere end nummer to på listen, Steelcase.

To danske virksomheder har fået plads i det fornemme selskab; Duba-B8 og Tvilum. Duba er bedst placeret af de to med en position som nummer 48 på basis af en omsætning på godt 49,3 mio. EUR og en markedsandel på 0,6 procent. Tvilum er nummer 73 med en kontormøbelomsætning på 24,47 mio. EUR. og en markedsandel på 0,3 procent.

Hos Kinnarps glæder VD, Per-Arne Andersson, sig naturligvis over topplaceringen.

- Møbelbranchen er præget af utroligt hård konkurrence – ikke mindst i finansielt urolige tider. Vi har haft stor fremgang i salget, men vi har også været nødt til at tilpasse omkostningerne. Under de givne omstændigheder har det været en vellykket proces, synes jeg, og det lover godt for fremtiden, siger han.

Se hele listen her (åbner som pdf)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093