23948sdkhjf

Succesfuld PITSTOP hos LindLarsen

I uge 43 besøgte ca. 400 gæster Lindlarsens nye mødested for branchen, PITSTOP. Blandt de besøgende på PITSTOP var der en flot interesse for såvel de udstillede maskinløsninger, som medudstilleres stande og seminarrækken. PITSTOP blev med andre ord en succesfuld begivenhed.
LindLarsens nye mødested PITSTOP, der blev afholdt i dagene 25.- 27. oktober hos Lindlarsen i Herning, fik en flot debut med op til 400 besøgende fagfolk og gæster fra et bredt udsnit af den træbearbejdende industri. Det stærke fremmøde vidnede om, at det nye mødested var en succes.

Automatisering i produktionen er i højsædet inden for træindustrien, og på PITSTOP kom fagfolk i dialog med udstillere, der udvikler nye værktøjer til maskinerne, softwareløsninger til produktionsstyring m.v.

SCMs pladesav Sigma Impact blev udstillet til PITSTOP som en af næsten 100 maskinløsninger. Her demonstreres optimeringsprogrammet Ottimo, som pladesaven kan leveres med.

- Det er vores indtryk, at de besøgende gik hjem med et godt indtryk og med ny inspiration til optimering af produktionen. Vi fornemmer også en stor investeringslyst i branchen, og der er helt bestemt fokus på produktionsoptimering i øjeblikket. Automatisering er en naturlig del af optimeringen, og investeringer i maskiner og udstyr med ny teknologi og høj automatiseringsgrad kan være med til at løse nogle af de aktuelle udfordringer for producenterne, udtaler adm. direktør fra LindLarsen, Frands Ellersgaard.

På mere end 3000m² vistes både standard- og specialmaskiner til hele bearbejdningsprocessen i træindustrien. Samtidig gav 10 medudstillere inspiration til kunderne i form af software-løsninger til design- og produktionsstyring, beslag, værktøj, Cad-Cam og meget mere.

Også den seminarrække, der blev afviklet under PITSTOP havde en fin tilslutning, hvor der var stor interesse for indlæggene omkring produktionsoptimering med hhv. skærende værktøj og Cad-Cam samt LEAN, en af de mest benyttede teorier til produktions-optimering gennem organisationsstruktur og arbejdsmetoder.

PITSTOP hver andet år med samme hovedfokus
LindLarsen forventer at afholde PITSTOP hvert andet år på lignede måde med andre fagmesser. Hovedfokus på de fremtidige PITSTOP-messer vil altid ligge på produktionsoptimering inden for træindustrien.

I år blev der lagt særlig vægt på produktionsoptimering inden for segmenterne køkken-inventar-plademøbler og døre/vinduer. Næste gang messen afholdes, forventer LindLarsen, at der ligges en ekstra indsats på et andet segment inden for træindustrien.

- Vi vælger naturligvis at lægge en ekstra indsats på de segmenter af træindustrien , der er ”oppe i tiden” – og i år var det hhv. køkken-inventar-plademøbler og døre/vinduer. Om 2 år ved vi jo ikke endnu, hvad det bliver – men sikkert er det, at der vil være løsninger til alle segmenter på messen – med ekstra vægt på et eller flere segmenter. Men når det er sagt, betyder det ikke, at fordi der har været vinduer i år, så vil der ikke være vinduer næste gang, fortæller Frands Ellersgaard afsluttende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078