23948sdkhjf

Ahlnor investerer i fremtiden

Et år med målrettede investeringer i ny teknologi har allerede vist sig som en gevinst i Sønderborg-virksomheden.
Hos Ahlnor Pavilloner ApS har man det seneste år satset målrettet og massivt på investeringer i ny teknologi til produktionen. At være på forkant samt at kunne håndtere den fremtidige vækst har været primære baggrunde for investeringerne. Disse flankeres af synlige tids- og omkostningsbesparelser, højere produktkvalitet samt større engagement hos medarbejderne.

- De nye maskiner betyder, at vi kan lave mere på den samme tid – og tilmed i en bedre kvalitet. Vi kan nu påtage os endnu flere nye opgaver, der skal styrke vores forretning, og samtidig sparer vi meget tid med de nye investeringer. Henover sommeren har vi ved indsætning af vores automatiske afkortersav sparet en mand og tilmed øget omsætningen, siger direktør Søren Ahlmann.

Gevinst på flere fronter
Hos Ahlnor har man som seneste skud på stammen netop fået leveret en ny SCM Pratix S CNC-maskine fra LindLarsen. Maskinen er med nesting-bord (rasterbord) og rummer den seneste teknologi på området med bl.a. en helt ny Xilog Maestro styring, der sætter nye normer for nem og brugervenlig design og betjening.

- Vi har store forventninger til den nye CNC, som tilmed vil give os mulighed for også at udføre lønarbejde. Vi kan nu tage opgaver ind, som vi ikke var i stand til at udføre tidligere. Vi er overraskede over, hvor nemt tilgængelig den nye teknologi er, selv uden at besidde specielle kompetencer, siger Søren Ahlmann.

Investeringen tidligere i 2012 i en automatisk Salvador afkorter til vinkelsnit har ikke blot sparet lønomkostninger, men også i høj grad betydet en bedre udnyttelse af råtræet. På grund af det intelligente optimeringsprogram er materialespildet reduceret væsentligt. Samtidig er der opnået en kvalitetsforøgelse, idet snittene nu foretages både hurtigt og med stor nøjagtighed. Det sparer tid og giver et flottere færdigsamlet produkt.

- Vi mærker, at vi med indførelsen af den nye teknologi sparer tid i alle faser – lige fra konstruktion over produktion til færdig montage. Det bevirker tilmed, at arbejdspladsen bliver mere interessant, og vi mærker, at både ånden og motivationen udvikler sig positivt, slutter Søren Ahlmann.

Ahlnor ApS, der ejes af ægteparret Tinne og Søren Ahlmann, er stiftet i 1999 og beliggende i Christiansfeld. Virksomheden beskæftiger 10 medarbejdere og konstruerer, fremstiller og monterer kvalitetspavilloner i træ og plast. Herudover udføres i stigende omfang også lønarbejde for andre virksomheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078