23948sdkhjf

Ung stifter slipper stor bid af Løvens Hule-virksomhed: - Jeg vil hellere have en lille del af en stor kage

Mindre end tre år efter han tonede frem på landets tv-skærme, har den unge iværksætter Jonas Kjemtrup afhændet størsteparten af sin virksomhed Mutebox. Også serieinvestor og DR-løve Jesper Buch er nu købt ud i en handel, hvor Bramming-baserede John Bjerrum Nielsen A/S har sat sig på majoriteten, og dermed er virksomheden ifølge såvel stifter som nyslået ejer klar til at oppe vækstambitionerne.

Jonas Kjemtrup stiftede Mutebox i 2019 sideløbende med afslutningen af sin handelsskoleuddannelse, og allerede da han i 2020 kunne gå fra tv-programmet Løvens Hule med en investering på 400.000 kr fra Buchs Guerilla Capital, havde John Bjerrum Nielsen en finger med i spillet.

Nu har den hidtidige først udviklingspartner og senere totalleverandør altså overtaget ejerskabet, og for stifteren, der fortsættter på posten som direktør, giver det god mening at knytte tættere bånd.

– Vi har siden starten af Mutebox’ rejse haft et tæt og godt samarbejde med John Bjerrum Nielsen omkring produktionen af vores bokse. Det skaber en stor tryghed hos mig som stifter og hos alle i virksomheden, at det er kendte ansigter, der nu går ind og bliver medejere af Mutebox, siger Jonas Kjemtrup i en pressemeddelelse.

En lille del af en stor kage

John Bjerrum Nielsen, der er blandt landets tungeste spillere inden for CNC-bearbejdning og overfladebehandling, og som blandt andre har B&O og Dynaudio på kundelisten, har ifølge Finans overtaget helt præcist 51 pct. af aktierne i Mutebox.

Dels har Bramming-virksomheden overtaget de 20 pct. af selskabet, Guerilla Capital hidtil har siddet på, men også Jonas Kjemtrup selv har reduceret sin andel betragteligt fra lige knapt 50 pct. til nu at udgøre mindre end 20 pct. af Mutebox.

– Jeg vil hellere have en lille del af en stor kage end have en stor del af en lille kage. Og det er med det udgangspunkt, at jeg sælger en procentdel af Mutebox, og John Bjerrum Nielsen kommer med ombord som ejere. Jeg er overbevist om, at vi kan tage Mutebox flere niveauer op under det nye ejerskab, og det glæder jeg mig til fortsat at være en central del af, siger stifteren.

Vil skrue op efter femdobling

Mutebox sælger i dag sine lydisolerede telefonbokse og mødelokaler til otte lande, og efter et 2020, der bød på en del pandemi-relateret modvind, lykkedes virksomheden i fjor med at femdoble bundlinjen til 5,1 mio. kr. før skat.

Hos Bjerrum Nielsen-koncernen, som John Bjerrum Nielsen er en del af, ser direktør Allan Lawaetz Nielsen gode muligheder for, at den udvikling fortsætter.

– En del af vores strategi er at ekspandere gennem værdikæden hos virksomheder, vi kender rigtig godt. Og vi har jo arbejdet tæt sammen med Mutebox i en årrække og ved, at deres produkt passer perfekt ind til fremtidens kontormiljøer, siger koncerndirektøren og fortsætter:

– Nu handler det om, at vi i John Bjerrum Nielsen kan udnytte vores solide fundament og mange års erfaring til at udvikle Mutebox yderligere og skrue op for marketing og salg i samarbejde med Jonas Kjemtrup og resten af teamet.

Også hos Guerilla Capital hepper man efter sin exit på den unge Vejle-virksomheds fortsatte vækst.

– Vi har i Guerilla Capital været med til at udvikle og vækste Mutebox frem til i dag. Sammen har vi ekspanderet Mutebox til syv nye markeder og haft det første millionoverskud, hvilket er unikt på så kort tid. Nu overlader vi ejerskabet til John Bjerrum Nielsen og ser frem til at følge med udefra, siger partner Henrik Østergaard.

MuteBox ApS
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 11,593 3,224 -0,250
Resultat af primær drift 5,407 1,159 -
Resultat før skat 5,137 1,021 -0,254
Årets resultat 4,243 0,843 -0,198
Balancestatus 24,300 5,903 0,455
Egenkapital 6,228 1,684 0,291
Antal ansatte 12 5 -
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093