23948sdkhjf

Jesper Buch købt ud af vækstraket fra Løvens Hule

Efter knapt tre år i ejerkredsen har serieinvestor Jesper Buch solgt sin andel af den unge virksomhed Mutebox. På købersiden står en traditionsrig produktionsvirksomhed, der nu skal skubbe yderligere på udbredelsen af virksomhedens lydisolerede telefonbokse og mødelokaler.

Det skriver Finans.

Det er Bramming-baserede John Bjerrum Nielsen A/S, der har betalt et ukendt beløb for at overtage Jesper Buchs 20 pct. af selskabet, men også stifter og direktør Jonas Kjemtrup har solgt ud af sine andele. Dermed har Mutebox fået ny majoritetsindehaver i form af Bramming-virksomheden, der i alt har sat sig på 51 pct af foretagendet.

Ifølge Finans sker salget, da ledelsen hos Mutebox har vurderet, at der er brug for nye kræfter i ejerkredsen, for at virksomheden kan fortsætte væksten. Og parterne bag handlen kender allerede hinanden godt. Siden Mutebox blev stiftet i 2019, har John Bjerrum Nielsen hjulpet med blandt andet sparring og produktudvikling, og ifølge koncerndirektør Allan Lawaetz Nielsen er købet foretaget med et langsigtet perspektiv og en forventning om, at Mutebox inden for to-tre år kan fordoble bundlinjen.

– Vi er glade for at få et ben ind i et kendt brand. Vi står godt som underleverandør med mange kunder, men vi er også afhængige af, hvordan kunderne performer. Nu får vi mulighed for at påvirke markedet yderligere og samarbejde om strategiske beslutninger som nye markeder og produktudvikling. Det gør, at vi står endnu stærkere, og jeg er overbevist om, at Mutebox har et stort uforløst potentiale, siger Allan Lawaetz Nielsen til Finans.

Hurtig vækst efter turbulent start

Mutebox, som Jonas Kjemtrup i 2019 stiftede i fællesskab med sin handelsskolelærer Thomas Kjeller, fik en turbulent start på tilværelsen.

Da makkerparret i 2020 tonede frem på landets tv-skærme og landede en investering på 400.000 kr. fra den eftertragtede serieinvestor, syntes lykken umiddelbart gjort.

Mindre lykkeligt så det to måneder senere ud for duoen, der var gået i markedet med ét produkt: En lydisoleret telefonboks målrettet det erhvervssegment, der pludselig skruede alvorligt ned for indretningsbudgetterne.

– Når man står i sådan en situation, så kan man gøre to ting. Enten skalerer man ned, eller også allokerer man ressourcer der, hvor det giver mest mening. Vi gjorde det sidste, fortalte Jonas Kjemtrup i fjor til Wood Supply.

At det var den rigtige beslutning, blev bekræftet, da årsregnskabet for 2021 landede, og Mutebox kunne bryste sig af en femdoblet bundlinje. Mere præcist kom Mutbox ud af året med et overskud på 5,1 mio. kr. før skat, og står det til Allan Lawaetz Nielsen og John Bjerrum Nielsen A/S, vil der altså inden for de næste par år være tocifrede millionoverskud at høste i Vejle-virksomheden.

MuteBox ApS
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 11,593 3,224 -0,250
Resultat af primær drift 5,407 1,159 -
Resultat før skat 5,137 1,021 -0,254
Årets resultat 4,243 0,843 -0,198
Balancestatus 24,300 5,903 0,455
Egenkapital 6,228 1,684 0,291
Antal ansatte 12 5 -
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109