23948sdkhjf

Landede løve-investering, så gik alt i stå – nu har iværksætterduo lavet første millionoverskud

– Det blev jo lidt af en rutchebanetur. 

De ord er 21-årige Jonas Kjemtrup langt fra den første til at sætte på pandemiplagede 2020  

Ser man nærmere på, hvad den unge iværksætter og partneren Thomas Keller har været igennem, siden de 1. januar 2020 tog hul på første fulde regnskabsår i virksomheden Mutebox, virker beskrivelsen dog næsten som en underdrivelse. 

I januar tonede makkerparret frem på de danske tv-skærme, og da de forlod løvehulen med serieinvestor Jesper Buch på holdet og 400.000 kr. på lommen, virkede lykken gjort. 

Mindre lykkeligt så det to måneder senere ud for duoen, der var gået i markedet med ét produkt: En lydisoleret telefonboks målrettet det erhvervssegment, der pludselig skruede alvorligt ned for indretningsbudgetterne. 

– Når man står i sådan en situation, så kan man gøre to ting. Enten skalerer man ned, eller også allokerer man ressourcer der, hvor det giver mest mening. Vi gjorde det sidste, fortæller Jonas Kjemtrup, der for nyligt har sat sin underskrift på Mutebox’ første fulde årsregnskab. 

En veltimet vindmølle

Et overskud, der før skat lige præcis sneg sig over millionen, bekræfter i dag holdet i, at det gav mening at kanalisere kræfter og ressourcer hen, hvor man gjorde, nemlig i retning af produktudvikling. 

– Vi havde allerede vores mødelokale på tegnebrættet, men havde flere gange måttet udskyde det, fordi tingene skulle tages i den rigtige rækkefølge. Da coronaen så ramte, speedede vi udviklingen op, forklarer Jonas Kjemtrup.

Det betød, at Mutebox tidligere i år kunne præsentere markedet for en slags storebror til telefonboksen, et lydisoleret mødelokale med plads til fire personer, og ifølge medstifteren kunne timingen dårligt være bedre. 

– Det er blevet taget supergodt imod og passer rigtig godt med, at mange lige nu vender tilbage til arbejdspladserne, mens der stadig foregår mange videomøder, fortæller han. 

Valget om at bygge vindmøller frem for læhegn har således betydet, at der i dag løbes stærkt hos Vejle-virksomheden, hvor iværksætterduoen også snart er klar til at rette blikket mod udlandet. 

Store ambitioner og klare prioriteter

– Vi er faktisk allerede i gang i Sverige, og vi når da også vores mål deroppe, men det er klart, at det på grund af coronaen ikke blev den start, vi havde forestillet os, fortæller Jonas Kjemtrup. 

Da han går i gang med at forklare, hvorfor den ekstraordinært svære start kan vise sig også at blive en fordel, står det efterhånden klart, at der skal en del til at tage humøret såvel som gåpåmodet fra det unge energibundt. 

– Det er jo klart, at alle de data, vi nu har derovre fra, har gjort os klogere på kunderne og deres købsadfærd. Vi er blevet meget klogere på markedet, og vi har fået etableret showroom og partnerskaber, så vi er rigtig godt forberedt på virkelig at give den gas, slår han fast med entusiasme. 

Mutebox har også andre markeder i kikkerten, fortæller Jonas Kjemtrup, og i øjeblikket er det Tyskland, der planlægges og analyseres på. 

– Men vi prøver i første omgang at holde fokus på at udvide i Danmark. Lige nu er vi rigtig gode online, og der kan vi nemt skalere, men vi arbejder fokuseret på også at skaffe flere af de store key accounts, så vi også kan få den erfaring, forklarer han. 

Også når det kommer til spørgsmålet om, hvad 2021 ellers skal gå med, er Jonas Kjemtrup klar i mælet. 

– Året skal bruges på at professionalisere den kommercielle forretning. Vi skal virkelig booste vores salg, ikke bare øge afsætningen men også blive mere datadrevne, og så skal vi sikre, at vi har de rette ressourcer og kompetencer, så vi er klar til at skrue helt op.

– Og så skal vi også lige trække vejret oven på sidste års rutchebanetur, får han tilføjet.  

MuteBox ApS
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 3,2 - 0,25
Resultat før finansielle poster 1,2 - 0,25
Resultat før skat 1,0 - 0,25
Årets resultat 0,8 - 0,20
Balancesum 5,9 0,5
Egenkapital 1,7 0,29
Gns. antal ansatte 5 0
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.113