23948sdkhjf

Lunt naboskab i Løgstør: Kalkværk varmer modulbygger, som nu vil varme vinduesproducent

I limfjordsbyen Løgstør har modulbyggerne hos Scandi Byg og Løgstør Fjernvarme samt flere andre lokale virksomheder indgået et lunt partnerskab. 

Nu bliver Scandi Bygs fabrikshaller opvarmet med overskudsvarme fra de nærliggende virksomheder, som producerer for meget varme til, at de selv kan nå at bruge det.

Scandi Byg har hidtil brugt naturgas til at opvarme to af virksomhedens fabrikshaller i Løgstør. Men som konsekvens af de dyre gaspriser har Scandi Byg arbejdet målrettet på at finde alternativer til gassen og samtidig tænke i nye og mere miljøvenlige løsninger.

- Vi tog derfor kontakt til Løgstør Fjernvarme for at indgå en aftale. Men til vores store fornøjelse havde Løgstør Fjernvarme en fantastisk idé i ærmet, fortæller Michael Eegholm, der er strategisk indkøbschef hos Scandi Byg, og fortsætter:

- Det viste sig, at det nærliggende kalkværk producerer så meget overskudsvarme, som de ikke kan komme af med, at der er rigeligt til vores store fabrikshal på Tolstrupvej 31 samt flere private husstande i lokalområdet. Derudover producerer en anden lokal virksomhed ligeledes store mængder overskudsvarme, som vores fabrikshal på Himmerlandsvej 3 kan blive opvarmet med, siger Michael Eegholm.

Millioninvestering givet godt ud

Omlægningen indebærer blandt andet en millioninvestering i omlægning af rørforbindelser, men ifølge Scandi Bygs arbejdsmiljø- og bæredygtighedschef Joan Thiesen er investeringen givet godt ud.

- Omlægningen til fjernvarme er ikke kun en god økonomisk investering i forhold til de stigende gaspriser, men det er også en god investering i forhold til vores CO2-forbrug. Ifølge vores beregninger kan Scandi Byg med omlægningen nemlig tilskrives en CO2-reduktion på hele 260 tons per år. Det er en stor reduktion, som i høj grad taler ind i Scandi Bygs overordnede fokus på klima- og miljøvenlighed, siger Joan Thiesen.

Vil levere træflis til vinduesproducent

Omlægningen til fjernvarme er dog ikke det eneste lokale partnerskab, der er sat i værk. Ifølge Michael Eegholm har dialogen med Løgstør Fjernvarme ført til flere lokale tiltag, som Scandi Byg skal hjælpe med at afprøve og på sigt implementere.

- Den gode dialog med Løgstør Fjernvarme har ført til flere spændende initiativer. Blandt andet er vi i samarbejde med en anden lokal virksomhed i gang med at teste en træknuser, som knuser det overskudstræ, som Scandi Byg har fra produktionen af træmoduler, til flis, fortæller Michael Eegholm, som fortsætter: 

- Når træet er blevet til flis, er det meningen, at virksomheden Jeld-Wen skal bruge det flisede træ til opvarmning i deres produktion, så de også kan spare CO2, samtidig med at vi ikke skal bruge ressourcer og penge på at transportere overskudstræet væk, men i stedet bruge ressourcen lokalt i kommunen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Manglende prisskilte: Trælastkæde lover at rette op
Møbelproducent sætter tidligere royal dj for bordenden
Dansk ambassadør i Rusland til danske virksomheder: Kom ud hurtigst muligt
Navnenyt: Vinduesproducent har ansat sin første bæredygtighedskonsulent
Her er årets vindere af DM i Skills
HTH-trio tredobler forretningen
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.094