23948sdkhjf

Frøslev Træ bidrager til byggeri med ubehandlet træ i 22 meters højde

Træfacader i ubehandlede, biobaserede modeller, der er lige så brandsikre som traditionelle løsninger med kemisk imprægnering eller driftstunge sprinkleranlæg, er målet for projektet BioFaçades:UpHigh.

Med producenten Frøslev Træ og bygherrerne Nrep, CPH Village og Fælledby P/S i folden siger man nu mod konkret byggeri i 22 meters højde. Det skriver Fælledby P/S i en pressemeddelelse.

– Sammen med vores partnere har vi både teknologi og know-how til at bygge en biobaseret facade, der kan modstå brandspredning og udgøre et sikkert alternativ til de traditionelle, præaccepterede løsninger, siger Christian Fundby Schou, leder af Advanced Product Development hos Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI).

– Vores mål er, at vi med teknisk dokumentation og frit tilgængelige resultater kan skabe rammerne for fremtidens facadearkitektur i Danmark. Vi ønsker med projektet at vise, hvordan brandsikkerhed nu bliver en bæredygtig designparameter, fortsætter han.

Tre eksempelbyggerier

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Realdania støtter projektet, og Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) har - som nævnt - indgået partnerskaber med producenten Frøslev Træ og bygherrerne Nrep, CPH Village og Fælledby P/S.

De tre bygherrer vil opføre tre separat eksempelbyggerier med de nye løsninger, når de er testet i fuld skal og er sikre

Den endelige højde på byggerierne er afhængig af projektets resultater, men målet er, at løsningerne skal kunne anvendes i op til 22 meters højde, hvilket svare til seks etager.

Projektet vil med andre ord hæve barren for, hvor højt vi i Danmark kan bygge facader i træ og andre biobaserede materialer, som ikke er brandbeskyttede med brandhæmmere, brandmaling, ler eller sprinkling.

– Vi vurderer, at erfaringerne fra dette projekt kan være med til at fremme anvendelsen af træ i byggeriet markant. Det er helt i tråd med Frøslev Træs vision, og vi glæder os til både at bidrage til konkrete byggeprojekter hos visionære partnere, men også til at generere viden, som kan være til gavn for hele branchen, udtaler Thomas Venås, Specialist, Ph.D. Thermowood & Reaction to Fire, Frøslev Træ, i pressemeddelelsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Med hjælp fra en Teleskopkran rejser 27-årig tømrermester træelementhuse i lange baner
Nordic Wood Industries styrker bestyrelsen med erfaren profil
Indretningskoncern rekrutterer tungt branchenavn
Træfolk: Pluk nemme CO2-gevinster med mere træ i byggeriet
Bygma Frederiksværk sætter gammel kending i direktørstolen
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.125