23948sdkhjf

Erfaren træ-duo fordobler overskuddet på den nyeste forretning

Karl Venø Nielsen og Ove Fog Jørgensen havde egentlig ikke forventet, at det hobbyprojekt, duoen for lidt mere end tre år siden kastede sig over, i dag ville være en millionforretning.

Et nyt regnskab fra Fog & Venø A/S – det tidligere Acupanels International – understreger imidlertid, at de erfarne træmænd, der også ejer Horn Bordplader og søsterselskabet Denwood by Horn, ramte rigtigt, da de på opfordring fra en forretningsforbindelse udvidede repertoiret med akustikpaneler.

Mens bruttofortjenesten er vokset fra 18,1 til 47,2 mio. kr. sammenlignet med 2021, er overskuddet mere end fordoblet og lander før skat på 28 mio. kr. mod foregående års 13,3 mio. Ifølge Karl Venø Nielsen er opskriften på succesen flerstrenget.

– Den rette strategi fra start, rettidig omhu, kvalitet i produktet og leveringerne har gjort, at vi i dag er EU’s største lamelbaserede akustikproducent, udtaler ejerlederen i en pressemeddelelse.

Klar til nye rammer

Panelproducenten, der har til huse i vestjyske Aulum, flyttede i marts 2020 ind i de nuværende faciliteter på 3.200 kvm, men hurtigt stod det klart, at der var brug for mere plads at vokse på.

– Det er gået enormt stærkt. Vi har ramt markedet i en tid, hvor akustik er blevet et af de helt store trends, når vi snakker boligindretning, fortalte Karl Venø Nielsen i december, hvor han også kunne løfte sløret for planerne om et nyt fabriksbyggeri.

Nu regner duoen med, at virksomheden i slutningen af i år kan flytte ind i de nybyggede faciliteter, og forventningerne er store.

– Det bliver med helt andre vækstmuligheder. Når fabrikken indtages, står 6.700 kvadratmeter klar og gør plads til, at vi kan øge kapaciteten med 300 procent i forhold til nuværende produktion, fortæller Karl Venø Nielsen i dag.

Allerede inden den nye fabrik er taget i brug, er der desuden planer om en tilbygning, der forventes påbegyndt i starten af det kommende år.

Forventer fem gode år

Skønt man også i Aulum er bevidst om, at økonomien ikke ligefrem boomer i øjeblikket, har Fog & Venø altså rustet sig til fortsat vækst.

– Vi forventer, at vi i indeværende regnskabsår ikke blot har fordoblet vores produktion, men samtidig også vores omsætning, lyder det fra Karl Venø Nielsen, der i samme ombæring hæver forventningerne til virksomhedens eksport.

De forventninger lyder nu på 95 pct. mod tidligere 90 pct., for ifølge direktøren er det for alvor begyndt at rykke på de store eksportmarkeder.

– Den øgede efterspørgsel betyder, at vi i 2023 budgetterer med at sende mere end 1,3 millioner paneler ud af landet, fortæller Karl Venø Nielsen, der ser virksomheden gå en lys fremtid i møde.

– På trods af nedgang i økonomien globalt set har vi fortsat positive forventninger til fremtiden. Vi forventer en stor positiv vækst de næste fem år, slår han fast.

Fog & Venø A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 47,217 18,115
Resultat af primær drift 27,405 13,144
Resultat før skat 28,047 13,357
Årets resultat 21,849 10,388
Balancestatus 67,843 27,630
Egenkapital 31,759 10,909
Antal ansatte 38 8
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109