23948sdkhjf

Panelproducent bygger ny fabrik efter flyvende start

Efter bare to år på markedet er efterspørgslen på akustikpaneler så stor, at midtjyske Acupanles International gør klar til at stikke spaden i jorden og bygge en ny fabrik.

Første spadestik tages i starten af det nye år, og med 6.700 kvm bliver det nye domicil mere end dobbelt så stort som Acupanels tidligere lokaler. Virksomhedens produktion bliver fordelt over tre produktionshaller som i alt kommer til at dække 6000 kvm.

 – I dag kan vi producere 2000-3000 paneler i døgnet, og vi forventer at kunne øge vores kapacitet 3-4 gange, når vi rykker over på den nye fabrik, fortæller medstifter og direktør Karl Nielsen, som fortsætter:

 – Med den nye fabrik kan vi samle alt under ét tag. Det kommer til at få en kæmpe betydning for effektiviteten i vores produktion.

Over al forventning

Acupanels flyttede i marts 2020 til sine nuværende faciliteter på 3200 kvm, men allerede efter få måneder påbegyndte de planlægningen af den nye fabrik.

 – Det er gået enormt stærkt. Vi har ramt markedet i en tid, hvor akustik er blevet et af de helt store trends, når vi snakker boligindretning, lyder det fra Karl Nielsen.

At Acupanels hurtigt har fået vind i sejlene blev senest slået fast i oktober, da virksomheden kunne offentliggøre sit første fulde årsregnskab. Her lød resultatet på13,4 mio.kr. før skat, og end ikke direktøren havde turdet tro på, at man ville komme så stærkt fra start.

– Det er godt nok gået stærkt og også noget stærkere end forventet – faktisk er jeg blevet fuldstændig overrasket, må jeg nok indrømme, lød det i den forbindelse fra Karl Nielsen.

At ambitionerne rækker endnu længere, lagde han dog ikke skjul på.

– Målet er jo at øge omsætningen, få skabt nogle flere arbejdspladser og kort og godt blive global markedsleder på de her akustikpaneler, fastslog Karl Nielsen i oktober.

Og nu bliver der altså snart mere plads til de store ambitioner. Den nye fabrik bliver bygget i Aulum, hvor Acupanels også har sin nuværende produktion, og første spadestik bliver taget d. 3. januar. Fabrikken forventes at stå færdig medio november 2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109