23948sdkhjf

Inventarproducent frygter opbremsning: Rammer som et øksehug

Hos Raaschou Snedkeri kan indehaver og direktør Mads Raaschou godt huske, hvordan finanskrisen i 2008 kom buldrende og tvang ham til at afskedige otte af de dengang 14 ansatte. Nu frygter han et lignende scenarie.

Det skriver Berlingske.

Ifølge en ny undersøgelse fra Bygherreforeningen og Byggefakta frygter næsten 40 pct. af de danske bygherrer, at det kommende år byder på store udfordringer og flere entreprenørkonkurser, og Mads Raaschou frygter, at branchen, der de seneste år har oplevet massiv vind i sejlene, derfor står overfor en brat opbremsning.

For nuværende ser man imidlertid ikke et fald i opgaveantallet på inventarsnedkeriet i Skovlunde, og det skyldes ifølge indehaveren, at køkkener og inventar er sidste skridt i byggeprocessen.

– Det har ikke ramt os endnu, fordi der stadig ligger en portefølje af opgaver, der er så store, og som skal udføres. Men når de er færdige, og der ikke er startet nyt arbejde, så rammer det os som et øksehug, og benene ryger af, siger Mads Raaschou, der vurderer, at den forudsigelse kan være virkelighed inden for et par måneder.

Han understreger dog overfor avisen, at læren efter finanskrisen blandt andet har betydet, at gælden i dag er ”så lille som mulig”, ligesom Mads Raaschou overfor sine i dag 70 ansatte har indprentet, at virksomheden aldrig må blive for stor til de små opgaver, der skal holde foretagendet oven vande, hvis de store projekter stopper.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.489