23948sdkhjf

Energikrisen hærger: Ny energiberegner viser værdien af nye vinduer i kroner og øre

Outline Vinduer har udviklet et værktøj til danske forbrugere med et ønske om energioptimering i en dyr tid.

De skyhøje energipriser har fået mange danskere til desperat at finde måder at skrue ned for energiforbruget og spare på varmeregningen. I den forbindelse har det nordjyske firma, Outline Vinduer, nu lanceret sin egen energiberegner. Her kan kunderne se besparelser på netop deres opvarmningskilde ved udskiftning til forskellige typer vinduer. 

Som boligejer kan det være svært selv at gennemskue, i hvor høj grad en investering i nye vinduer kan betale sig. Derfor har vi fået udviklet en ny energiberegner, som, vi håber, kan gøre det mere overskueligt, hvad den forventede besparelse vil være, lyder det i pressemeddelelsen fra Claus Petersen Koch, salgschef i Outline Vinduer, 

Besparelserne på nye vinduer afhænger blandt andet af de eksisterende vinduers alder, murisolering, de nye vinduers isoleringsevne, boligarealet og opvarmningsformen. En generel regel er cirka 30 procent af varmetabet i et rum sker gennem utætte vinduer. 

det en kæmpe fordel at kunne give så konkrete oplysninger som muligt og med den nye energiberegner være i stand til at kunne indikere, hvad en udskiftning af vinduerne kommer til at betyde for den enkelte husstand i kroner og øre. Claus Petersen Koch, salgchef i Outline Vinduer

I et parcelhus fra mellem 60’erne og 70’erne på 150 kvadratmeter, der benytter sig af el, kan man spare cirka 15.000 kroner årligt. Og tilsvarende omtrent 11.000 kroner om året, hvis du bor i et olieopvarmet parcelhus.

De økonomiske fordele vejer tungt

Det er efterhånden ganske udbredt viden, at har en stor betydning for boligens klimapåvirkning, hvis man opgraderer sine vinduer til de højeste energimærker. Ifølge Claus Petersen Koch har det dog formentligt afholdt mange, at det kan være vanskeligt at gennemskue de konkrete økonomiske konsekvenser. En faktor der vejer særligt tungt under den nuværende energikrise.

De vil stadig oplyse om klima- og energigevinster, men det er bare oftest de økonomiske argumenter, der får det sidste ord, erklærer Claus Petersen Koch i pressemeddelelsen.

-Derfor er det en kæmpe fordel at kunne give så konkrete oplysninger som muligt og med den nye energiberegner være i stand til at kunne indikere, hvad en udskiftning af vinduerne kommer til at betyde for den enkelte husstand i kroner og øre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078