23948sdkhjf

Pladevirksomhed går på direktørjagt efter rekordår

Efter endnu et år med omsætningsrekord sætter vestjyske Mifapladen nu jagten ind på en ny direktør.

Det meddeler Vinderup-virksomheden i en pressemeddelelse.

De seneste års fremgang er ikke mindst resultatet af en udvidet produktportefølje hos Mifapladen, der startede foretagendet med salg af massivtræplader til private.

– Vi oplever en stadig stigende efterspørgsel på bæredygtige interiør-løsninger, og særligt inden for køkkener har vi oplevet en nærmest eksplosiv vækst. Salget af køkkener er mere end fordoblet i forhold til sidste år, fortæller Mette Pilgaard, der siden 2019 har bestredet direktørposten hos Mifapladen.

Virksomheden oplyser, at omsætningen over de sidste tre år er fordoblet, men dykker man ned i årsrapporten, står det klart, at omkostningerne det seneste år er vokset markant, og indtjeningen således ikke er fulgt med op. Mens bruttofortjenesten er vokset fra 4,2 til 4,9 mio. kr., er resultatet før skat dykket en anelse fra 1,6 til 1,5 mio. kr. sammenlignet med 2020/21.

Et es i ærmet

Hos Mifapladen peger Mette Pilgaard på, at man gennem alle virksomhedens 19 leveår har prioriteret et solidt varelager og kort leveringstid; en strategi, der ikke alene har sikret tilfredse kunder men også flere ordrer i en pandemitid med rift om råvarerne.

– Selvom vi ligesom resten af Europa har været påvirket af først corona og siden krigen i Ukraine, råvaremangel og fragtudfordringer, har vi formået at holde varerne hjemme, fortæller direktøren, og fortsætter:

– Vi har en tæt og mangeårig relation til vores underleverandører, og det samarbejde gør, at vi fortsat kan levere – og det har vi faktisk kunnet hele tiden. Det har betydet, at vi har kunne holde en stabil omsætning uden de store udsving.

Kommercielt mindset søges

Mifapladen blev grundlagt af Mette Pilgaards far, Flemming Nielsen, der for tre år siden overlod direktørstolen til datteren. Nu har han igen indtaget posten for en kort bemærkning, mens jagten på en ny direktør er sat ind.

– Efter 15 år i Mifapladen og tre år på direktørposten har jeg valgt at træde af som direktør. Der er et kæmpe vækstpotentiale i virksomheden, men det kræver en chef med et kommercielt mindset, som kan fokusere fuldt ud på Mifapladen, fortæller Mette Pilgaard.

Målet er at finde en profil, der blandt andet kan intensivere salgsindsatsen og derigennem udbygge B2B-salget i virksomheden, der i dag henter 70 pct. af omsætningen på onlinesalg til privatkunder.

Ny rolle i familiekoncernen

Selv har Mette Pilgaard fået en ny rolle i familiekoncernen Mifa Gruppen, der udover pladeproduktionen blandt andetrummer VTI Vinderup Træindustri, upcycling-virksomheden Norto samt depotrums-virksomheden Pladsmangel, hvor Mette Pilgaard desuden fortsætter på direktørposten. Hun er derudover indtrådt i Mifapladens bestyrelse, og vil sideløbende arbejde på tværs af selskaberne i det vestjyske familiedynasti.

– Jeg vil også fortsat være en del af Mifapladen og hjælpe der, hvor jeg kan, mens jeg i samarbejde med den nye kommercielle direktør også vil have fokus på, hvordan vi kan styrke samarbejdet endnu mere i hele koncernen på tværs af virksomhederne, siger den afgående direktør, der erklærer sig godt tilfreds med resultatet af de seneste tre års arbejde.

– Jeg er vanvittig stolt af at have stået i spidsen for Mifapladen. Det har været nogle vilde år med corona, krig i Europa og stigende energipriser, som påvirker salget og danskernes købelyst. Derfor vil jeg også gerne sende en kæmpe tak til medarbejderne for deres fantastiske indsats. Uden dem havde denne vækstrejse ikke været mulig, fastslår hun.

MIFApladen A/S
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 4,860 4,199 2,132
Resultat af primær drift 1,412 1,539 0,140
Resultat før skat 1,456 1,561 0,133
Årets resultat 1,138 1,217 0,104
Balancestatus 7,286 7,603 5,407
Egenkapital 5,198 4,660 3,442
Antal ansatte 9 7 6
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: Mifapladen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.408