23948sdkhjf

Polsterproducent på opkøb

Den midtjyske polstermøbelproducent Skalma har overtaget det fulde produktprogram fra Bundgaard Møbler, der videreføres under samme navn.

– Vi føler det er et perfekt match for os, da begge fabrikker i alle årene har arbejdet efter samme værdier og normer – håndværket og stoltheden af den danske produktion, udtaler Skalma-direktør Peter Jensen i en pressemeddelelse.

Til Wood Supply fortæller direktøren videre, at produkterne fra Bundgaard udfylder et hul i Skalmas sortiment.

– Bundgaard Møbler er gode til otiummøbler med god komfort, og otium er noget, vi har manglet, mens de nye produkter samtidig passer supergodt ind i vores koncept med fokus på håndværksmøbler, forklarer Peter Jensen.

Overtagelsen betyder, at produktionen af Bundgaard-programmet flytter fra Hammershøj til Skalmas fabrik i Skalsnord for Viborg, men ifølge direktøren er der ikke store synergier at hente på den manøvre.

– Deres møbler er lavet på en helt anden måde, end vi ellers har arbejdet på, men vi har fået opbygget kompetencerne og har allerede lavet prototyper og haft dem med på messer – det fungerer egentlig fint og passer rigtig godt ind i vores produktion, siger Skalma-direktøren.

På vej mod plus

Peter Jensen satte sig i marts 2021 i direktørstolen hos polstervirksomheden, som siden 1954 har været på Jensen-familiens hænder. Og han lægger ikke skjul på, at han håber, nytilføjelsen kan være med til at vende en årrække med midtjysk modvind på regnskabsfronten.

– Vi forventer bestemt at vækste, og vi gør det faktisk også allerede, fortæller direktøren.

Han tør dog ikke garantere, at det nyligt overståede 2021/22 blev et farvel til den underskudsstime, der siden 2005/06 har plaget polstermøbelproducenten.

– Vi ved det ikke helt endnu, men det bliver i hvert fald ikke noget stort plus, siger Peter Jensen.

At Skalma er på rette vej, er han dog ikke i tvivl om.

– Vi har strammet op, og vi har hevet lidt i priserne, og skåret nogle af de modeller, vi ikke tjente så meget på. Derudover har vi arbejdet for at komme ud på nye markeder og arbejdet mere dedikeret, der hvor vi er. I Holland, hvor vi har været i 52 år, har det kørt lidt op og ned, men sidste år blev det hævet med 300 pct., fortæller direktøren.

Og Peter Jensen er ikke den eneste generation med fast tro på projektet. Faren Bent Jensen, der fortsat ejer foretagende gennem moderselskabet Midtjysk Møbelstof og desuden bestrider bestyrelsesposten i Skalma, har før slået fast, at han trods gentagne underskud fortsat er villig til at poste penge i polsterproduktionen.

– Det handler jo ikke kun om mig men også om de folk, vi har ansat – mange af dem har været her i rigtig mange år, og det betyder noget at holde fast i de arbejdspladser, forklarede Bent Jensen i 2020.

Bestyrelsesformanden, der selv bestred direktørposten i en årrække, svarede ved samme lejlighed på, hvor længe han kunne blive ved at holde den underskudsgivende forretning oven vande.

– Det kommer an på, hvornår jeg dør, og det har jeg ingen planer om at gøre foreløbig, slog han fast.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Skalma
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Med hjælp fra en Teleskopkran rejser 27-årig tømrermester træelementhuse i lange baner
Nordic Wood Industries styrker bestyrelsen med erfaren profil
Indretningskoncern rekrutterer tungt branchenavn
Træfolk: Pluk nemme CO2-gevinster med mere træ i byggeriet
Bygma Frederiksværk sætter gammel kending i direktørstolen
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.422