23948sdkhjf

Møbelproducent skærer en dag af arbejdsugen

Hos fynske Hudevad Furniture tager man nu også ekstraordinære metoder i brug for at holde energiomkostningerne nede.

Det skriver Børsen.

På møbelfabrikken har man skåret fredagsarbejdet væk, så arbejdstiden komprimeres i ugens resterende hverdage, og ifølge avisen var det elregningen for august, der gjorde udslaget. Hvor august 2021 resulterede i en elregning på 33.653 kr., lød den i år på 96.272 kr.

Derfor har direktør Kaare Thode Jørgensen besluttet at lukke produktionen om fredagen, hvor arbejdstiden hidtil har strakt sig over blot fem timer.

– Vi prøver det af i en måned, og hvis det viser sig at folk kan leve med det, og vi kan se at elregningen bliver lavere, lader vi ordningen køre til foråret. Hvis de ansatte synes godt om fire dages arbejdsuge, og vi får de forventede gevinster, så er det noget, vi vil fortsætte med, fortæller Kaare Thode Jørgensen til Børsen.

Hudevad Furniture er langt fra den eneste af branchens aktører, der har gjort ekstraordinære tiltag for at holde elregningen nede. Hos Hanstholm Køkken i Nordvestjylland har man ligeledes valgt at komprimere arbejdsugen til fire dage, mens kontormøbelproducenten Fumac og køkkenproducenten TCM Group begge har droppet natarbejdet i jagten på energibesparelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078