23948sdkhjf

Møbelkæde lukker fem butikker

Den svenskejede møbelkæde My Home har sat gang i en trimning af det danske distributionsnet. Det fortæller adm. direktør Stig Finn Nielsen til Wood Supply.

– Vi har været i fuld gang med at ekspandere vores e-commerce forretning, og i takt med, at vi har fået lagt flere varenumre og produkter ind, tager den del mere og mere fart. I den forbindelse har vi finkæmmet og analyseret butiksnettet, fortæller direktøren.

Geografisk betinget

Den proces er endt med butikslukninger i Nakskov, Hobro, Svendborg, Køge og Gladsaxe, så møbelkæden, der før talte 36 danske butikker, fremover rummer 31. 

– I Nakskov har butikken været halv butik, halvt outlet, og vi har en stor butik i Nykøbing Falster. Også i Hobro har der været tale om et outlet, og i Svendborg har vi valgt at lukke, fordi vi har en stor butik i Odense, forklarer Stig Finn Nielsen om de overvejelser, der ligger til grund for beslutningen.

Også i det sjællandske er der skelet til kædens omgivende butiksnet, og My Home-direktøren peger på at de større butikker i henholdsvis Ishøj, Roskilde og den et år gamle butik i Herlev forventes at kunne gribe de kunder, der ikke længere kan handle i Køge og Gladsaxe.

– Det handler alene om at tilpasse butiksnettet i forholdet til den udvikling, vi har set på e-commerce. Den forretning har været i luften i et par år, men særligt det seneste års tid har det taget fart, og derfor har vi altså valgt at lukke butikkerne nu, fortæller Stig Finn Nielsen.

De fem butikker lukker i løbet af efteråret, senest ved udgangen af november, men om de 31 tilbageværende danske butikker er, hvad møbelkæden også fremover skal rumme, vil direktøren ikke garantere.

– Det er meget svært at sige noget om. Vi følger hele tiden udviklingen og kigger på butiksnettet, og det kan være at vi flytter nogle butikker, at vi åbner nye eller at vi må lukke flere – men det er ikke noget, vi går med planer om, fastslår han.

Fra plus til minus

Stig Finn Nielsen tiltrådte direktørposten i slutningen af 2019, og hans første par år på posten har været vidt forskellige målt på resultat. Det overskud, der i 2020 lød på 22,3 mio. kr., blev i fjor vekslet til et underskud på 5,3 mio., og ifølge direktøren var pandemien i den forbindelse den helt store synder.

– Vi startede året med to måneders nedlukning på grund af corona, og de her restriktioner har ramt os, det er der ingen tvivl om, lød det i juni fra My Home-direktøren.

I samme forbindelse satte han ord på, hvor der skulle sættes ind for at få vendt udviklingen.

– Fokuspunkterne for året er at optimere og forbedre alle dele af virksomheden; det handler om at forbedre kundeoplevelsen både i butikkerne og på e-commerce, hvor vi virkelig sætter hårdt ind, og selvfølgelig også hele det bagvedliggende som vores forsyningskæde, så vi sikrer en høj servicegrad og leveringsevne, fortalte Stig Finn Nielsen tidligere på året.

My Home er ejet af den svenske børsnoterede milliardkoncern BHG Group gennem datterselskabet Inredhemma Sverige AB. Den danske møbelkædes butikker er fordelt over i alt seks danske selskaber, henholdsvis My Home 2, 3, 4, 7 og 8 samt Domino Møbler, der alle er ejet af Inredhemma Danmark.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079