23948sdkhjf

Velux Gruppen i nyt nordisk samarbejde

Ovenlysproducenten er netop blevet ambassadør for det nye, nordiske Nordic Built-samarbejde, som skal sætte større fokus på bæredygtigt byggeri i hele Norden.
Onsdag den 8. august deltog Velux Gruppen sammen med en række andre nordiske virksomheder i byggebranchen i underskrivelsen af Nordic Built Charter, som er et nyt nordisk samarbejde, der skal sætte endnu større fokus på fremtidens bæredygtige byggeri i Norden.

Ved at underskrive Nordic Built Charter forpligter de deltagende virksomheder sig til at sætte fokus på charterets ti principper inden for bæredygtighed og på baggrund heraf træffe nødvendige foranstaltninger i forhold til at levere konkurrencedygtige løsninger inden for bæredygtigt byggeri.

Læs de ti principper her.

Velux Gruppen har i de seneste år fokuseret målrettet på bæredygtigt byggeri, bl.a. i kraft af seks bæredygtige huse i Velux Model Home 2020-projektet, hvor Green Lighthouse ved Københavns Universitet er ét af dem – bygget i forbindelse med COP15 i 2009.

- Det er et naturligt skridt for Velux at deltage i et samarbejde, der sætter fokus på bæredygtigt byggeri i Norden. Vi har allerede en helt klar strategi for klima og for arbejdet med bæredygtighed, så vi vil gerne være med til at vise vejen for andre i den nordiske byggebranche og vil selvfølgelig også selv gøre os endnu mere umage, siger Jesper Salskov Jensen, direktør i Velux Danmark og Velux Gruppens ambassadør for Nordic Built.

På nuværende tidspunkt har 25 aktører i den nordiske byggebranche skrevet under på Nordic Built Charter. Målet er, at op mod 200 virksomheder tilslutter sig charteret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094