23948sdkhjf

Løvens Hule-virksomhed femdobler overskuddet

Iværksættervirksomheden Mutebox har for alvor fået gang i salget af lydisolerede telefonbokse og mødelokaler. Det viser et nyt regnskab fra det Vejle-baserede selskab, der i 2020 fik serieinvestor Jesper Buch med på holdet efter en tur i DR’s løvehule.

Mens Mutebox’ bruttofortjeneste i fjor voksede fra 3,2 til 11,6 mio. kr., blev resultatet lige godt femdoblet. Før skat lyder overskuddet således på 5,1 mio. kr. mod 1 mio. året forinden, og i samme ombæring er balancen i selskabet vokset fra 5,9 til 24,3 mio. Kr.

En turbulent start

Mutebox, der blev stiftet i 2019 af den unge Jonas Kjemtrup og partneren Thomas Keller, har ellers haft en turbulent start på tilværelsen. Da makkerparret i 2020 tonede frem på landets tv-skærme og landede en investering på 400.000 kr. fra den eftertragtede serieinvestor, syntes lykken umiddelbart gjort. 

Mindre lykkeligt så det to måneder senere ud for duoen, der var gået i markedet med ét produkt: En lydisoleret telefonboks målrettet det erhvervssegment, der pludselig skruede alvorligt ned for indretningsbudgetterne.

– Når man står i sådan en situation, så kan man gøre to ting. Enten skalerer man ned, eller også allokerer man ressourcer der, hvor det giver mest mening. Vi gjorde det sidste, fortalte Jonas Kjemtrup i fjor til Wood Supply, og den beslutning høster selskabet altså frugten af nu.

Holdet satte nemlig turbo på udviklingen af næste produkt, et lydisoleret mødelokale til fire personer, og timingen kunne dårligt have været bedre.

– På bagkant kan vi sige, at coronapandemien har været super god for os, og for den tilpasning arbejdspladserne har været igennem. Men da det stod på, var det super angstprovokerende at have bygget en virksomhed, hvor markederne lige pludseligt lukkede, fortæller Jonas Kjemtrup til Finans.

Han har siden juni 2021 været ene mand i direktionen og ifølge CVR ejer han i dag 49,66 pct. af den unge vækstvirksomhed.

MuteBox ApS
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 11,593 3,224
Resultat før skat 5,137 1,021
Årets resultat 4,243 0,843
Status balance 24,300 5,903
Egenkapital 6,228 1,684
Antal ansatte 12 5
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: mutebox
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Trægrossist indtager nyt land i en nedgangstid
Emballagevirksomhed tjener halv milliard på to år
Forlig om millionerstatning efter konkurs i trævirksomhed
Nyt fra bestyrelser og direktioner
Træfonden sætter ny mand i front
Ny analyse: Prisen på byggematerialer sætter rekord
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437