23948sdkhjf

Bordpladeproducent snupper særpris for socialt ansvar

Midtjyske Horn Bordplader blev torsdag belønnet for såvel sin grønne omstilling som for sit sociale ansvar. Bordpladeproducenten løb nemlig med særprisen, da videnshuset Cabi uddelte årets CSR People Prize.

Med prisen ønsker Cabi at hylde virksomheder, der gør en særlig indsats for, at mennesker i udsatte positioner kan få en chance på arbejdsmarkedet. 

I år snuppede Proshop prisen for virksomheder med over 250 ansatte, mens Simply Cooking vandt i kategorien for virksomheder med op til 250 ansatte, og årets særpris gik altså til den Aulum-baserede producent af bordplader, der gennem de seneste år har arbejdet dedikeret med såvel den grønne omstilling som den sociale ansvarlighed.

Et eksempel til efterfølgelse

Fra Cabis side begrunder man hyldesten til Horn med, at det er en klassisk fremstillingsvirksomhed, der har formået at omstille produktionen til fremtiden.

– De er klar over, hvad deres sociale ansvar betyder for den kommercielle profil og evner at arbejde med både en økonomisk, social og miljømæssig bundlinje. De er et rigtigt godt eksempel på en virksomhed, der overbevisende inspirerer andre produktionsvirksomheder til at gøre det samme, siger Mette Rønnau, direktør i Cabi og formand for juryen.

CSR People Særpris har i år fokus på virksomheder, der gennem en grøn omstilling af forretningen skaber arbejdspladser til personer med udfordringer udover ledighed.

Horn Bordplader vinder prisen for at have mod til at tænke værdikæden på en ny måde og omstille produktionsapparatet til at være bæredygtigt. Produktionen kræver ikke højtuddannet arbejdskraft, og virksomheden rekrutterer en stor del af medarbejderne i samarbejde med de omkringliggende kommuner, hvor virksomheden aktivt søger blandt udsatte grupper og øger andelen af fleksjobbere i arbejde.

Redaktionen/tib

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078