23948sdkhjf

Vi skal opføre os ordentligt - det betaler sig!

Sætningen er sammen med etik og moral præget ind i en fælles overskrift for virksomheden Technor ApS i Mariager.
Tekst Kaj Hansen

Virksomheden der blev grundlagt af Mogens Sørensen i 1998 beskæftiger i dag 20 medarbejdere inden for procesventilation til træ- og møbelindustrien, metalindustrien, plastindustrien samt et stort antal følgeindustrier.
Technor ejes i dag foruden stifteren Mogens Sørensen af Thomas Hougaard og Per Laursen.
Det er dog træ- og møbelindustrien, der udgør den største kundegruppe - nemlig ikke mindre end 75 % af virksomhedens omsætning.

Kundetilpassede opgaver
Technor er en virksomhed i stærk vækst. Således var der i 2005 en stigning i omsætningen på ikke mindre end 25 %, og alt tyder på at denne udvikling også fortsætter i indeværende år, fortæller Mogens Sørensen og Thomas Hougaard til Wood-Supply.

Technor har ikke nogen væsentlig egenproduktion, men får komponenter fremstillet hos underleverandører. Derfor er virksomhedens ydelser koncentreret om tre kerneydelser:

• Salg
• Projektering
• Montage

Opgaverne er i høj grad kundetilpasset, og det er vigtigt for os, at levere komplette løsninger fremfor at ”sælge” produkter, fortæller de to direktører.
Det er ikke udelukkende nye komplette anlæg der monteres, vi leverer også anlæg der tilpasses eksisterende anlæg. Dette kan ofte medvirke til store besparelser og optimale løsninger for kunden, siger Thomas Hougaard.

Her ses et glidesystem ved udsugning fra en CNC fræser, som Technor har leveret hos Invita Køkkener A/S. Stigende efterspørgsel
Vi lægger stor vægt på åbenhed i samarbejdet med vore kunder, for disse skal føle tryghed og tillid til vores virksomhed og vort arbejdes udførelse. Det er blandt andet en af årsagerne til, at vi inden for de seneste tre måneder har fået ikke mindre end 20 nye kunder, fortæller Mogens Sørensen.

På billedet ses et komplet spånsugningsanlæg med en ydelse på 48.000 m3 i timen installeret hos tømrerfirmaet Børge Jacobsen A/S i Bjerringbro.Den koncentration der p.t. sker inden for industrien med sammenlægning af flere og flere virksomheder i større enheder, får ikke de to indehavere til at ryste på hånden. Det skyldes ikke mindst den stigende efterspørgsel, der i øjeblikket er fra såvel de mindre som de mellemstore virksomheder. En kundegruppe, der er i stærk vækst, er specielt de mindre underleverandør virksomheder samt de traditionelle tømrer- og snedkervirksomheder.

Verdens største CNC overfræser
Et andet område der er medvirkende til væksten hos Technor, er en stigende efterspørgsel fra eksportmarkedet. Således udgør eksporten i dag ca. 40 % på en række lande bestående af Norge, Tyskland, England, Polen, Estland, Letland, Litauen og Færøerne. Det forunderlige ved denne store eksportandel det er, ifølge de to indehavere, at det mere eller mindre er kommet af sig selv og uden brug af mange markedsføringskroner.
Således har Technor leveret udsugning til verdens største CNC overfræser, der er opstillet på et skibsværft i Rostock. Maskinen har bevægelse lodret på 8 meter, på tværs 16 meter og 80 meter i længderetningen.

En hal med en spændvidde på 30 meter og en længde på 140 meter med verdens største CNC fræser, kræver stor teknisk viden at kunne dimensionere udsugningsanlæg til. Technor løste opgaven for skibsværftet i Rostock til alles tilfredshed. Et fasttømret teamwork
Indgang til ordren i Rostock skete på en særdeles tilfældig måde, fortæller Mogens Sørensen og Thomas Hougaard. Technor havde netop ansat en medarbejder med tilskud fra Mariager kommune. Han fik til opgave, at aflevere nogle effekter der stod i en container, som virksomheden havde anskaffet sig. I forbindelse med denne aflevering fik medarbejderen øje på nogle forhold hos den pågældende virksomhed, hvorfra containeren var købt, der efter hans opfattelse havde en oplagt opgave for Technor. Kontakten var hermed skabt mellem de to virksomheder, en kontakt der efterfølgende resulterede i ordren til udsugning fra verdens største CNC overfræser på værftet i Rostock.

Jo, vi har nogle interesserede og dygtige medarbejdere i Technor, som arbejder godt sammen i et fasttømret teamwork, og har ørerne og øjnene åbne, slutter de to direktører.

Yderligere information om Technor på http://www.technor.dk eller på tlf. 9668 2200.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079