23948sdkhjf

Technor og ProfSanding ser nye muligheder

To virksomheder i Hobro sælger forskellige produkter, men bruger hinanden som sparringspartner. ProfSanding vil også hjælpe Technor med at øge eksporten fremover.
ProfSanding har lejet sig ind i Technors bygninger, og det giver gode synergieffekter.

- I nogle år har vi haft så travlt, at vi ikke har haft tid nok til at pleje vores netværk rundt i verden, hvilket er farligt, når markedet bliver presset, da mange ordrer netop kommer gennem netværk, siger salgsdirektør Mogens Sørensen fra Technor.

Men der viste sig en positiv mulighed for både at udvikle netværket og få en ny samarbejdspartner, da det nystartede selskab ProfSanding A/S skulle finde nyt domicil.

Flytter sammen
Technor byggede ny fabrik og kontor for et par år siden og pladsen var der til at ProfSanding kunne leje sig ind.

- Det var en let beslutning at blive enige om, at vi to virksomheder kunne bruge hinanden og skabe en lang række muligheder i et fremtidigt samarbejde, siger salgsdirektør Mogens Sørensen.

F.eks. kan de deles om én medarbejder, der står for økonomien, og de har også planer om at dele en stand på messer.

- Det gør omkostningerne mindre, men trækker dobbelt så mange kunder til, og vi er faktisk også åbne for at få en tredje virksomhed med, fortæller Mogens Sørensen.

Fokus på træindustrien
Virksomhederne har begge hovedsageligt kunder i træindustrien.

Technor leverer løsninger til ventilationsbehov, som f.eks. spånudsugningsanlæg.

ProfSanding A/S leverer maskiner til børste- og bredbåndsslibning, robotter til kantslibning og håndtering og er ud over det, uafhængige rådgivere i forbindelse med opbygning af nye produktionslinjer og opgradering af eksisterende.

Vil øge eksporten
- Så på den måde har vore produkter ikke noget med hinanden at gøre, men hos os har vi et ønske om at operere mere på eksport, siger Mogens Sørensen og tilføjer:

- Her kan ProfSanding A/S være en hjælp for os, da de er mere fokuserede på udlandet end vi i øjeblikket er.

Technor vil øge fokus på udenlandske markeder på grund af den nedgang, den danske branche er præget af.

- Det er ikke en hemmelighed, at den danske træindustri kunne have det bedre, siger han.

ProfSanding er i gang med at opbygge et forhandlernetværk i Sverige, Norge og Polen, og det er håbet, at den kontakt kan hjælpe Technor med at udbygge eksporten.

Medarbejdere glade for samarbejdet
Mogens Sørensen, som nu er eneejer af Technor, er overbevist om, at branchen vil se flere eksempler på, at virksomheder flytter sammen for at udnytte fælles bogholderi, fælles produktion eller fælles kantinefaciliteter.

- For oveni en besparelse for begge parter, får vi en gevinst i form af en sparringspartner i det daglige, fælles forhandlerkreds ude i verden, det kunne være fælles udstillinger eller det kan være nyttig gensidig information om, hvor nye projekter er på vej, siger han.

Mogens Sørensen er glad for den nye mulighed og mener, grundlaget er lagt til et positivt og konstruktivt samarbejde.

Holde kadencen oppe
- Samarbejdet hjælper os til at tolde kadencen oppe, og vi sørger for at holde hinanden oppe på at der skal ske noget, siger Mogens Sørensen.

- For os er det selvfølgelig en fantastisk mulighed for at etablere sig hurtigt og uden de store udgifter til etablering. Vi har skabt et godt udgangspunkt til at skabe en større omsætning, samtidig med at vi er fælles om en lang række udgifter og samarbejde er vel det, fremtiden handler om, udtaler ejerkredsen bag ProfSanding A/S.

De to virksomheder kom i øvrigt i kontakt med hinanden på en messe.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11