23948sdkhjf

Isoleringskrav slået med flere længder

Bygningsregulativ stiller gradvist strengere krav til vinduers u-værdier, men Kastrup Vinduet lever allerede op til de strengeste – godt og vel endda.
I dagens Danmark stiller myndighederne strenge krav til, hvilke vinduer og døre tømrermestrene må benytte i nybyggeri, og når de renoverer gamle huse.

Vinduer og døre, der kan anvendes, skal have en bestemt isoleringsværdi, en såkaldt u-værdi. Der er med andre ord grænser for, i hvor høj grad døre og vinduer må lede kulde ind og varme ud, når de er lukkede.

Her i foråret er nye, skrappe krav trådt i kraft.

For nybyggeri skal u-værdien ligge på 2,3 som et minimum. I 2008 skærpes kravet, så u-værdien skal helt ned på 2,0. For vinduer i renoverede bygninger gælder der yderligere skærpede krav. Her må u-værdien nemlig ikke ligge højere end 1,5.

Det er dejligt, når solens stråler varmer stuen op gennem det lukkede vindue. Men det er hverken godt for miljøet eller for varmeregningen, hvis dårligt isolerede vinduer er med til at fyre for gråspurvene på en grå eller snekold vinterdag.
Disse krav lever en af Danmarks største producenter af plast og træ-alu-vinduer og –døre allerede godt og grundigt op til. Nemlig Kastrup Vinduet A/S med hovedsæde i Holstebro og ny, stor vinduesfabrik i Skive.

- Vores vinduer og døre ligger generelt på en u-værdi på 1,1, altså med en væsentligt bedre isoleringsevne, end myndighederne kræver, påpeger direktør i Kastrup Vinduet Ole Iversen.

Den høje isoleringsevne opnås blandt andet ved hjælp af en såkaldt varmkant, der er monteret mellem de to lag glas i termoruden.

Alle Kastrup Vinduets vinduer og døre lever op til standarderne for ”Energiklasse A”, så alle virksomhedens produkter bærer det fornemme ”A-mærket”.

Kastrup Vinduet reklamerer desuden med bare tre arbejdsugers leveringstid for plastvinduer og - døre og fem arbejdsugers leveringstid for træ-alu-produkter. Den garanti står virksomheden fast på trods de vældige opgangstider for byggeriet.

- Vi arbejder døgnet rundt for at følge med, og det har kunnet lade sig gøre hidtil. Jeg tror, vi er den vinduesproducent på markedet, der i øjeblikket har den højeste leveringssikkerhed og den korteste leveringstid, vurderer Ole Iversen.

Han understreger, at virksomhedens kernekunder, nemlig landets tømrermestre, også vil kunne regne med både sikkerhed i leveringen og den korte leveringstid på tre og fem uger, selv om ferietiden står for døren.

Kilde: Kastrup Vinduet A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096