23948sdkhjf

150 m³ hårdttræ fra Aarhus til Helsingborg

En række byfornyelsesprojekter i svenske Helsingborg har kastet en større ordre af sig til Aarhus-virksomheden Woodstone.
I forbindelse med en række byfornyelsesprojekter på havnefronten i Helsingborg, har Aarhus-virksomheden Woodstone leveret hårdttræs-produkter til en renovering af havbadet Kallis.

Leverancerne har omfattet terrasseplanker og underkonstruktion i azobe-træ samt bænke i Bilinga-træ. I alt er der leveret ca. 150 m³ FSC-certificeret hårdttræ til det populære havnebad, der har fungeret som badeanstalt gennem mere end 150 år.

- Med renoveringen af Kallis har havnefronten i Helsingborg fået et sammenhængende og opdateret udtryk. Bygningerne i Kallis er luksuriøse, enkle og meget moderne med blandt andet flotte lange træpromenader, saunaer og kolde bade, fortæller projektleder Thomas Holmgaard Bak fra Woodstone, der afleverede den sidste sending på havnen i Helsingborg i begyndelsen af juni.

Med i projekteringsfasen
Woodstone har adresse i Højbjerg ved Aarhus og er en del af hårdttræsleverandøren Global Timber. Selskabet har specialiseret sig rådgivning af arkitekter og bygherrer indenfor træ- og fliseløsninger.

Som rådgivere er Thomas Holmgaard Bak og hans kollegaer typisk med på sidelinjen i projekteringsfasen, og trods de fortsat vanskelige vilkår i byggeriet ser situationen fornuftig ud. Moderselskabet Global Timber fordoblede i 2010/11 resultatet på bundlinjen til knapt 1,7 mio. kr., og i indeværende regnskabsår forventer man overskud for tredje år i træk.

- Generelt kommer der flere og flere aktiviteter. Men vi kan også mærke, at der i dag er en anden økonomi end tidligere. Projekter gennemføres ofte med lavere budgetter, og der kan opstå besparelser undervejs. Omvendt ser vi også projekter, hvor kvalitetsniveauet er i top hele vejen rundt, fortæller Thomas Holmgaard Bak, der inden længe forventer at kunne løfte sløret for endnu et par interessante opgaver.

Hos Woodstone har man særligt fokus på de projekter, der ønsker en bæredygtig profil. Virksomheden er FSC-certificeret og forhandler desuden Cradle-2-Cradle certificerede keramiske fliser fra Mosa Tiles. Sidstnævnte er blandt andet leveret i en større mængde til en ombygning af stormagasinet Salling i Aalborg her i foråret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094