23948sdkhjf

Et bud på fremtidens kontormiljø: Reolen er død!

Som led i en ny vækststrategi har møbelfabrikken Omann indledt samarbejde med arkitektfirmaet C.F. Møller. Forleden gav de et indblik i deres arbejde.
Da Omann Jun’s Møbelfabrik for nyligt offentliggjorde et 2011-resultat på -4,7 mio. kr. – det tredje underskud i træk – var det med budskabet om, at det nu skulle være slut med røde tal.

Siden midten af 2010 har virksomheden været i gang med en gennemgribende turn-around, og indsatsen forventes at slå positivt igennem i 2012.

Læs også: Møbelfabrik klar med ny vækststrategi

Som led i den nye vækststrategi har Omann Jun indledt et strategisk samarbejde med designafdelingen i arkitektfirmaet C. F. Møller, og forleden afslørede parterne så et helt nyt møbelkoncept – ”Futurum+”.

- Med Futurum+ har vi forholdt os til en ny virkelighed. Vi har zoomet ind på fremtidens arbejdsrum og hævet overliggeren for, hvad den traditionelle reol kan præstere, sagde Ulrich Omann, adm. direktør i Omann Jun, under præsentationen, der fandt sted hos Dansk Design Center.

Her gjorde han det samtidig klart, at samarbejde med arkitekter, indretningsfolk og slutbrugerne er vejen frem, hvis danske møbelproducenter skal have en chance på fremtidens marked:

- Med Futurum+ har vi defineret et nyt program, men i fremtiden vil vi fortsætte med at udvikle nye koncepter og indgå i nye samarbejder med arkitekter og designere, der har visioner om fremtidens rum, kontorer og indretning, sagde Ulrich Omann.

Et opgør med den traditionelle reol
Jon Brøcker, leder af C.F. Møller Design, forklarede, at ambitionen med det nye koncept er at gøre op med det statiske, ubevægelige møbel i arbejdsrummet:

- Vores grundlæggende designdriver har været den funktionsbetingede opdeling af reolen i et grundmodul og et overmodul. Det har åbnet vejen for helt nye elementer og en kombinatorisk frihed, der gør møbelsystemet anvendeligt i langt flere typer af rum end den traditionelle reol, lød det fra Jon Brøcker.

Fagligt indhold med mere
Udover at det nye møbelkoncept blev præsenteret blev arrangement også brugt til fagligt og socialt input. Gæsterne var spændte på præsentation, men også interesseret i de forskellige faglige indhold som arrangementet bød på – udover muligheden for at ønske kollegaer i branchen god sommerferie.

Nille Juul-Sørensen, CEO i Dansk Design Center, var en af gæstetalerne til arrangementet. Han var ikke i tvivl, at Omanns nye produktserie er et godt bud på fremtidens arbejdsrum.

- Rum er statiske og kan ikke ændre sig, men vi kan spørge os selv, om det skal være sådan. Arbejdspladsen skal retænkes, og vi kan lige så godt forberede os på og vænne os til at tænke arbejdsrum og indretning på helt nye måder, sagde Nille Juul-Sørensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109