23948sdkhjf

Køkkenkæde tilbage i sort melder klar til ekspansion

For første gang i tre år er både driftsresultat og bundlinje i plus hos Ballingslöv-ejede Multiform. Det viser et nyt regnskab fra køkkenkæden, der dermed i år kan fejre både 40-års jubilæum og en vellykket turnaround.   

– Det er yderst tilfredsstillende, at vi er lykkedes med at tilpasse og udvikle virksomheden, så vi nu står langt stærkere, lyder det fra adm. direktør Allan Meyer.  

Vellykket oprydning 

Mens bruttofortjenesten i fjor er vokset fra 14,2 til 18,3 mio. kr., er driftsresultatet løftet fra et minus på 5,2 mio. kr. i 2020 til et plus på 1,3 mio. kr. Også bundlinjen er atter farvet sort, og før skat lyder årets resultat på 1,2 mio. kr. – en markant fremgang fra sidste års tab på 5,2 mio. kr.   

Det positive resultat kommer i kølvandet på et par år, der har stået i oprydningens tegn, efter Allan Meyer i sommeren 2020 tiltrådte direktørposten. Han kom til Multiform på et tidspunkt, hvor virksomhedens aktuelle regnskab var mærket af blandt andet tab på en større debitor, og i 2021 var der fokus på at skære antallet af køkkenforhandlere til i både ind- og udland.    

– Fra første arbejdsdag hos Multiform har mit strategiske fokus været, at vi fik tilpasset butikkerne og virksomheden, så vi leverer sorte tal og etablerer fundamentet for fortsat vækst. Jeg har aldrig været i tvivl om, at det ville lykkedes, siger Allan Meyer.   

Appetit på mere marked 

Hans tro på foretagendet hænger ikke mindst sammen med, at Multiform siden stiftelsen har brandet sig på kvalitet og langtidsholdbare designs, der holder til generationers slid.   

– Multiform har siden starten brudt med køb og smid væk-kulturen, og det tiltaler både danske og udenlandske forbrugere, som i dag tænker langt mere bæredygtigt end tidligere. Derfor har brandet et stort potentiale for at tage markedsandele, vurderer direktøren.  

Kæden tæller i dag 20 butikker, heraf ti danske, seks norske og resten fordelt med en enkelt eller to i henholdsvis Sverige, Holland, Luxemburg og London. Og i de kommende år skal fokus især lægges uden for de danske grænser.  

– Vi skal i første omgang ekspandere i Sverige, hvor vi særligt har kig på Gøteborg og Stockholm, hvor vi arbejder på at finde de rigtige forhandlere, fortæller Allan Meyer, der understreger, at netop den rigtige placering samt de rigtige folk er afgørende for succesen.  

Udover Sverige fremhæver han Norden generelt samt europæiske storbyer som interessante destinationer for køkkenkæden, der efter et par hårde år forventer, at fremtiden ser lys ud.  

– Trods de aktuelle geopolitiske udfordringer og deres potentielle indflydelse på konjunkturerne regner vi med, at vi kan fortsætte væksten og også kommer til at tage markedsandele i år, lyder Allan Meyers forudsigelser.   

Multiform A/S
mio. kr. 2021 2020
Bruttofortjeneste 18,3 14,2
Resultat af ordinær primær drift 1,3 - 5,2
Resultat før skat 1,2 - 5,2
Årets resultat 0,86 - 4,3
Balancesum 30,4 34,2
Egenkapital 10,7 9,8
Gns. antal ansatte 37 36
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11