23948sdkhjf

Møbelkæde konkurs efter hastig vækst – vrede kunder i klemme

På mindre end to år fik møbelkæden Living Room etableret sig i ni danske byer. Nu er selskabet konkurs med hundredvis af utilfredse kunder i sit kølvand.  

Ifølge JydskeVestkysten blev der fredag formiddag afsagt konkursdekret over selskabet Møbel Koncept Aps, der har stået bag butikskæden.  

Den nyhed er siden blevet delt ivrigt i Facebook-gruppen ”Living-Room konkurs?”, som blev oprettet få dage forud for konkursen, og som i dag har passeret 300 medlemmer.  

Her kan man læse, hvordan flere kunder med ordrer i klemme igennem længere tid har haft svært ved at komme i kontakt med kæden, hvor butikker har været lukket med henvisning til blandt andet corona og flytning. På butikken i Fredericia har udlejer sågar set sig nødsaget til at plastre et ”til leje”-skilt op ved siden af alle de gule udsalgs-skilte.  

- Vi har ikke kunnet komme i takt med lejeren, så derfor har vi sat skilte på med "til leje.", fortæller Henry Pedersen, direktør hos Boka Group, der lejer lokalerne ud, til Fredericia Dagblad.  

Han oplyser, at nøglerne til bygningen endnu ikke er afleveret.  

Fra festligt gensyn til fejlagtig moms  

Bag Living Rooms står makkerparret Jesper Bjørnstad og Michael Krarup. De to har tidligere berettet, hvordan forretningsidéen opstod under festlige omstændigheder, da de gamle forretningspartnere tilfældigt mødtes til en julefrokost i 2019.  

Knapt et år senere havde Living Room butikker i Aalborg, Sønderborg, Odense og Taastrup, og det følgende år blev Esbjerg, Aabenraa, Nykøbing Falster, Fredericia og Holstebro føjet til listen.  

Møbel Koncept Aps nåede i sin levetid at offentliggøre et enkelt årsregnskab, der dækker perioden marts 2020–juni 2021. Her lød overskuddet på 4.493 kr., mens selskabets samlede balance var på 10,37 mio. kr. – den udgøres på passivsiden af en egenkapital på 44.493 kr. og en samlet gæld på 10,33 mio. kr., heraf en leverandørgæld på 7,2 mio.  

Den udvidede gennemgang af virksomhedens regnskab har desuden givet anledning til følgende bemærkning fra den uafhængige revisor.  

Selskabet har gentagne gange indberettet forkerte/fejlagtige momsbeløb til SKAT. Forholdet kan være ansvarspådragende for ledelsen.”  

Wood Supply arbejder på at indhente en kommentar fra de involverede parter.  

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094