23948sdkhjf

Vinduesdirektør tager nyuddannede i mesterlære – og vinder selv på ordningen

Minimum tre års erfaring. Sådan lyder et af kravene ofte, når virksomheder er på udkig efter nye medarbejdere. Men hos vinduesproducenten Outline Vinduer i Farsø har man stor succes med at ansætte kandidater direkte fra studiet, som fra start kommer i et målrettet traineeforløb hos virksomhedens administrerende direktør – og dermed også bidrager til hans løbende udvikling.

Hos vinduesproducenten har administrerende direktør Jens Sørensen konstant en nyuddannet under sine vinger i et målrettet traineeforløb.

 – Igennem alle mine tolv år hos Outline, og faktisk også ti år før jeg kom til Outline, har jeg haft nyuddannede i mesterlære ved mig, hvor de får et helt unik indblik hele vejen rundt i ledelsesdelen af en virksomhed – lige fra forretningsstrategier og investering til produktudvikling og ansættelser. Faktisk har jeg haft hele seks trainees under mine vinger hos Outline og søger lige nu den syvende. Og det er et koncept, jeg virkelig kan anbefale andre virksomheder at tage til sig, fortæller Jens Sørensen og fortsætter:

 – Ikke alene er det en kæmpe mulighed for nyuddannede, som får lov til at opleve, hvordan man leder en virksomhed på helt nær hold. Men det gør også mig flyvende og sikrer friske indspark til ledergruppen med al den nyeste viden fra skolebænken. De mange traineeforløb har således været medvirkende til, at jeg konstant har udviklet mig.

Fem af seks er fortsat i virksomheden 

Man er typisk i traineeforløb i direktionen hos Outline i cirka to år med det formål at få en langt bedre forretningsnær og strategisk forståelse af, hvordan en virksomhed fungerer i praksis. Og faktisk har det for Outlines trainees langt fra været den eneste gevinst ved forløbet –fem ud af de seks trainees arbejder nemlig fortsat ved vinduesproducenten i dag.

 – Det er en kæmpe gave at have så mange medarbejdere, der har været igennem traineeforløbet, da de sidder med en helt unik og utrolig bred forståelse af virksomheden, som virkelig giver værdi. Det gælder ikke mindst i en tid som denne, hvor der er stor mangel på arbejdskraft, fortsætter Jens Sørensen.

En af dem, der har været igennem Outlines traineeforløb, er 28-årige Anders Mikkelsen fra Aalborg, som i sommeren 2019 afsluttede en kandidat i Operations and Innovation Management. Han har efter knap halvandet år som trainee fået tilbudt en stilling som produktionsanalytiker i virksomheden, da der åbnede sig en mulighed, der var oplagt til ham.

 – Min læringskurve har været virkelig stejl i forløbet, og det har været en rigtig god måde at forlænge studietiden på, hvor man også efter kandidaten fortsætter med at lære en masse – nu bare i praksis. Hos Outline har jeg været helt inde i maskinrummet af virksomheden, og det har givet mig nogle gode rammer for nu at tiltræde stillingen som produktionsanalytiker, hvor jeg ikke alene kan bruge meget af det, jeg allerede har lært, men også får nye muligheder for at lære, udvikle mig og blive bedre til mit område, fortæller Anders Mikkelsen.

Outline Vinduer er godt i gang med at søge den næste nyuddannede til traineeforløbet med opstart i marts måned, og her får den næste trainee ikke kun rollen som direktionsassistent, men kommer også til at have udvikling af eksisterende og nye produkter og processer som fokusområde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063