23948sdkhjf

Opkøb godkendt: Actona sætter kurs mod polstermilliard nummer to

Konkurrencestyrelsen har godkendt Actonas opkøb af Theca, der dermed nu officielt er en del af den Lars Larsen Group-ejede møbelproducent.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Med opkøbet får Actona styrket sin position på polstermarkedet, hvilket ifølge selskabet er et strategisk vigtigt skridt i vækststrategien ”Sustainable Business”.

– Vi ser en mulighed for at konsolidere polstermarkedet i Actona Group, forklarer adm. direktør Jimmi Mortensen, som fortsætter:

– Samtidigt betyder det, at vi med købet af Theca får tilføjet kompetencer og kapacitet, og der kan skabes synergieffekt på tværs af fabrikkerne. Etableringen af en samlet polsterdivision med en omsætning på mere end 1 milliard kroner - som skal fordobles i strategiperioden - åbner for nye muligheder. Vi kommer til at kunne servicere en bred kundeportefølje og dække bredere og bedre i polsterkategorien hos vores kunder.

Claus Svenningsen, adm.direktør for Theca, er fra dags dato ansvarlig for den nye samlede polsterdivision, og indtræder i Actona Groups ledergruppe.

Actona Group kommer til at stå meget stærkt på polstermarkedet, og jeg ser frem til at arbejde med Actona Groups eksisterende polsterfabrikker og skabe synergi med Thecas fabrikker i Østeuropa. At vi har en stærk, bredtfavnende polsterdivision, giver mange muligheder, og jeg ser frem til at udvikle området yderligere, siger Claus Svenningsen.

Nye mål for FSC

I Actona Groups vækststrategi er der stort fokus på at skabe en stærkere og mere bæredygtig forretning. Derfor er opkøbet og styrkelsen af polsterkategorien et strategisk vigtigt skridt, som ikke alene skaber en større og mere fokuseret forretning, men også en forretning med fokus på at udvikle mere fremtidsorienterede løsninger og bæredygtige produkter.

I forhold til at skabe mere bæredygtige produkter er et af de første fokusområder træet, der bruges i produktionen. Fra 2025 er det således målet udelukkende at bruge FSC-certificeret træ i Acctonas egen produktion, og allerede fra tidligt i år vil sofaer produceret på alle gruppens egne europæiske fabrikker være fuldt FSC-certificerede.

Sammen fortsætter vi den bæredygtige rejse, og vi glæder os til, at alle vores fabrikker udelukkende bruger træ, der er FSC-certificeret, udtaler Jimmi Mortensen.

Theca vil stadig have hovedkontor i Risskov, og de ansatte vil fortsat have deres daglige gang der. Der vil heller ikke blive lavet ændringer i salgsorganisationerne, hvor Theca og Actona også fremover vil blive solgt som to forskellige brands, med hver deres salgsorganisation bag sig. Thecas velkendte brand Flexlux fortsætter således også som et selvstændigt brand.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094