23948sdkhjf

Actona på opkøb: Det første i en række

Kort efter offentliggørelsen af årets historisk gode nøgletal er der nu endnu en anledning til fejring på Actona Groups hovedkontor i Holstebro. Den Lars Larsen Group-ejede møbelproducent har nemlig opkøbt Theca, der har base i Risskov ved Aarhus.

Det oplyser Actona i en pressemeddelelse.

Dermed understreger virksomheden, at man med den nye vækststrategi ”Sustainable Business” blandt andet har sat ekstra ind på at styrke positionen inden for polstermøbler, der er et af Actonas tre forretningsområder.

 – Opkøbet af Theca er det første i en række af strategisk vigtige opkøb, der både skal styrke vores innovations- & produktionskompetence samt skalere vores kapacitet betragteligt. Vi satser aktivt på at styrke os indenfor polstermarkedet, siger Jimmi Mortensen, adm. direktør for Actona Group, og fortsætter:

 – Polster er en af de største produktgrupper indenfor møbler, og derfor betyder det meget for os, at vi konstant bliver større både gennem opkøb og organisk vækst.

Styrkelsen skal polsterforretningen ske igennem en kombination af organisk vækst med afsæt i Actonas nuværende fabrikker i Ukraine og Kina og gennem målrettede opkøb primært i Nord-& Østeuropa.

Med opkøbet af Theca tager Actona Group et stort skridt i den rigtige retning ved at skabe en polster-division med en forventet milliardomsætning. Theca producerer blandt andet sofaer og lænestole og har egne polsterfabrikker i Litauen og i Hviderusland, hvor der ugentligt produceres mere end 3.500 ordrer.

Stifter fortsætter

Theca er grundlagt af Claus Svenningsen, der forsætter i virksomheden og bliver ansvarlig for den nye polster-division under Actona Group.

 – Jeg er utroligt glad for, at handlen så hurtigt er faldet på plads og for at stå i spidsen for den samlede polster-division, som rummer et kæmpe potentiale. Theca har altid været en dygtig produktionsvirksomhed med stolte håndværksmæssige traditioner, og dette kombineres nu med Actona Groups stærke kunde og markedsforståelse, siger Claus Svenningsen.

Han har indtil nu ejet en tredjedel af Theca, mens henholdsvis Dansk Ejerkapital (tidl. Industri Udvikling) og LTP Group ligeledes har haft hver en tredjedel af ejerskabet, der overgår 100 pct. til Actona Group, når handlen er på plads. Inden da skal aftalen godkendes af konkurrencemyndighederne, og alle parter håber, at det sker hurtigst muligt.

Actona Group har netop offentliggjort nøgletal for året, der viser en omsætning på 2,43 mia. kr., mens Theca i seneste regnskabsår omsatte for ca. 0,5 mia. DKK.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125