23948sdkhjf

Vinduesproducent slår sig på undervisningen

For at styrke den næste generation af faglærte håndværkere samarbejder vinduesproducenten KPK Døre og Vinduer i stigende grad med landets erhvervsskoler. Målet er at bygge bro mellem skole og erhvervsliv, så eleverne er bedst muligt rustet til den virkelighed, de til daglig møder ude hos mester, og ifølge salgschef Peter Bechmann er ordningen også til vinduesproducentens fordel. 

– Vi ønsker at støtte op om det gode håndværk og har blandt andet interesse i at hjælpe de lærlinge, som arbejder med døre og vinduer ude hos vores samarbejdspartnere. På den måde sætter vi også positivt fokus på dør- og vinduesfaget, hvilket forhåbentlig kan inspirere eleverne til flere kreative løsninger, siger han og fortsætter.

– Vi er derfor meget glade for, at så mange erhvervsskoler ser en værdi i samarbejdet, og vi arbejder på at udbrede det til endnu flere i løbet af næste år.

Vinduesteknisk og digitalt

For nuværende samarbejder KPK med ti skoler landet over. Her tager vinduesproducentens ansatte ud og underviser eleverne på primært tredje og fjerde år af deres uddannelse, og for nyligt gik turen til Uddannelsescenter Holstebro, hvor eleverne blandt andet blev klogere på modeller og montage.

– Vi er meget glade for samarbejdet med KPK, da det giver vores elever noget ekstra, at der faktisk kommer nogen udefra, der arbejder med produkterne i praksis hver dag og kender de specifikke detaljer ud og ind, siger Alex Dahlin Nygaard, der er tømrerfaglærer på uddannelsescentret.

Det er imidlertid ikke blot det vinduesfaglige, KPK sætter fokus på under besøgene. For virksomheden spiller digitale værktøjer en stor rolle i dagligdagen, og derfor får erhvervsskoleeleverne også mulighed for at stifte bekendtskab med en særlig version af KPK’s håndværker-bestillingsapp tilpasset formålet.

– Skoleversionen fungerer på præcis samme måde som den almindelige, bortset fra at man ikke sender bestillingen til sidst. På den måde har eleverne mulighed for at prøve kræfter med en fiktiv vinduesordre for at få en fornemmelse af, hvordan det fungerer i praksis, fortæller Peter Bechmann.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142