23948sdkhjf

Ordrebogen boomer, men medarbejdermangel sætter stopper for udvidelser

Der er lige nu run på hos de midtjyske søstervirksomheder ABC Pavilloner og Concept Living. Faktisk har der aldrig været flere opgaver i ordrebogen, og derfor går modulproducenterne også med ønsker om at udvide produktionen, men manglen på medarbejdere sætter en stopper for de planer.

De to modulbyggere i Engesvang har ordrer liggende helt frem til sommeren 2023, og direktør Kjeld S. Facius, som grundlagde selskabet bag virksomhederne i 1999, har ikke tidligere oplevet en ordretilgang på samme niveau.

– Vi har aldrig før kunnet kigge et år frem og se så mange opgaver i ordrebogen, som vi kan nu. Én gang før har vi været på et niveau, der nærmer sig det her, og det var lige før finanskrisen. Men vi slår uden tvivl alle rekorder, forklarer Kjeld S. Facius, der understreger, at det er en glædelig situation.

 – Især her halvandet år efter corona brød ud. Dengang frygtede vi det værste for virksomheden, da det jo på ingen måde var til at forudsige, at byggeriet ville accelerere på den måde, som det har gjort. Derfor er vi nu også ekstremt positivt overraskede over, at vi står i den luksussituation, hvor vi drømmer om at udvide vores produktionsfaciliteter, men simpelthen ikke har mulighed for det som følge af den høje beskæftigelse.

Mangler 30-40 hænder

ABC Pavilloner, Concept Living og øvrige søsterselskaber søger lige nu til sammen mellem 15 og 20 nye medarbejdere, som tæller alt fra uddannede håndværkere som elektrikere, tømrer og vvs-montører samt akademikere til ufaglærte medarbejdere. Men særligt manglen på tegnere i projekteringsfasen er afgørende for, at modulproducenterne ikke udvider produktionsfaciliteterne yderligere:

– Det er lige nu manglen på tegnere som bygningskonstruktører og ingeniører, der giver os de største begrænsninger. Når vi ikke har folk til at stå for den grundlæggende projektering, så sætter det også en kæp i hjulet for den øvrige produktion, som skal bruge den del at arbejde ud fra. Derfor skruer vi også lige nu ned for tilbudsgivningen, indtil vi har de nødvendige hænder, forklarer Kjeld S. Facius.

På Fundervej i Engesvang har ABC Pavilloner og Concept Living i dag intet mindre end 144.000 kvadratmeter grund at boltre sig på, herunder 20.000 kvadratmeter produktionshaller, så der er i den grad plads til produktionsudvidelser og vækst de kommende år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094