23948sdkhjf

Ugelang brand gav brunt vand i hanerne: Novopan-direktør lover mindre oplag

Den ugelange brand i Pindstrup tidligere på måneden medførte ikke kun røggener for borgerne i området på Djursland.

Små 36 timer efter, storbranden begyndte forrige uge, blev vandet i vandhanerne hos Tom Krarup Rasmussen brunt i Pindstrup. Så brunt, at det var udrikkeligt og ubrugeligt.

Det skriver Tv2 Østjylland.

– Det stod så på i et par døgn, hvor vi hverken kunne gå i bad eller vaske tøj eller vaske op. Så det var ret upraktisk, ligesom det heller ikke var så behageligt, at man ikke kunne åbne vinduerne, siger Tom Krarup Rasmussen til Tv2 Østjylland.

Ifølge Tom Krarup Rasmussen kom det brune vand som en konsekvens af det øgede pres på vandledningerne, som opstod, da brandvæsenet skulle bruge store mængder vand. De fik klart vand i hanerne igen, da brandvæsenet i stedet begyndte at pumpe vand op fra en sø.

Dagene med røg og brunt vand kommer Tom Krarup Rasmussen ikke lige til at glemme igen. Han mener, at branden sagtens kunne være undgået.

– Havde bunken været seks meter høj, kunne de vel have slukket den på et par timer, men når du har et bjerg, der ligger og brænder, er det ærligt talt op ad bakke at slukke det.

Mandag kunne Tv2 Østjylland fortælle, at Kronospan gennem en årrække har modtaget flere påbud, når der har været brandtilsyn. Kronospans direktør, Sten Lassen, understregede, at virksomheden løbende har rettet op på de påbud, som brandvæsenet har givet dem.

Evaluerer forløbet

I dag fortæller direktøren, at de evaluerer hele forløbet omkring branden.

– Vi kigger på alle de ting, der kunne have været gjort anderledes, og det gør vi sammen med beredskabsstyrelsen og de relevante myndigheder.

Kunne I have gjort noget anderledes?

– Så langt er vi ikke kommet. Vi har aftalt at mødes, og vi er begyndt at kigge på, hvad vi kan gøre, siger Sten Lassen til Tv2 Østjylland.

Ifølge Kronospan-direktøren kigger de konkret på tre indsatsområder. Det første er logistikken, altså hvordan de styrer de mængder råvarer, de dagligt modtager.

 – Det er vi nødt til at styre lidt strammere, end vi hidtil har gjort, siger Sten Lassen.

Kronospan modtager ifølge direktøren dagligt store mængder genbrugstræ fra hele landet, og derfor kigger virksomheden nu også på, hvordan det fremover skal oplagres.

 – Hvordan vi kan gøre det mere optimalt, siger direktøren, hvis tredje fokuspunkt handler om oplagsstørrelserne.

 – Om det skal inddeles på en anden måde, end det hidtil har været.

Tv2 Østjylland har forholdt Sten Lassen, at flere borgere i Pindstrup efter branden har berettet, at om meget store bunker hos virksomheden. Om det er tilfældet, vil direktøren ikke direkte forholde sig til.

 – Vi kigger på, hvordan vi kan indrette pladsen bedst muligt med de store mængder oplag, vi har, og det er klart, at mindre, overskuelige oplag vil gøre det lettere, så det er det, vi også kigger på, siger Steen Lassen, der lover, at bunkerne fremover bliver mindre.

 – Det kan jeg garantere, at det gør der, siger Sten Lassen og gentager løftet om forbedringer.

 – Jeg må være ærlig at sige, at når vi har sådan en brand som vi har her, så er der nogle ting, som vi skal gøre bedre, og det er også det, jeg kan love alle, at vi kommer til at evaluere fuldstændig i bund for at det kan blive anderledes.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.111