23948sdkhjf

Ugelang brand hos Novopan er slukket

Den brand, der sidste tirsdag opstod hos spånpladeproducenten Kronospan – Novopan Træindustri på Djursland er endelig slukket.

Det oplyser Østjyllands Politi torsdag morgen i en pressemeddelelse.

Dermed er godt en uges slukningsarbejde overstået, og det har ikke alene krævet et usædvanligt stort antal beredskabsfolk men også særligt maskineri at få bugt med flammerne i det oplag af affaldstræ, der ved brandens udbrud tårnede sig op i næsten 20 meter.   

Meldingen om branden indløb tirsdag morgen, og i løbet af tirsdagen samledes mere end 100 beredskabsfolk fra alle dele af landet. Der blev sågar taget to crashtendere i brug – store lufthavnsbrandbiler, der normalt bruges til at slukke brande i nedstyrtede fly. I sidste uge forventede Østjyllands Beredskab, at brandslukningen ville strække sig over flere uger, men weekenden bød på hjælp fra uforudset kant.

Her rykkede en kæmpe træknuser ejet af AC Recycling i Grenaa og EHJ Energi og Miljø i Randers ind på pladsen ved Novopan, og den viste sig til stor hjælp for de omkring 50 brandmænd, der fortsat sloges mod branden.

 – Det har vist sig, at man kan køre store mængder af det brændende træ igennem træknuseren og overdænge det med vand. Træknuseren kører i døgndrift nu, og der er entreprenørmaskiner, som hele tiden kører hen og putter brændende træ i træknuseren, fortalte beredskabsdirektør Morten Sønderby fra Beredskab og Sikkerhed mandag til Randers Amtsavis.

Har kostet millioner

I samme forbindelse oplyste Sten Lassen, adm. direktør for Kronospan – Novopan Træindustri, at han forventer, produktionen kan genoptages i slutningen af denne uge. Det lykkedes brandfolkene at sørge for, at branden ikke spredte sig til de omkringliggende bygninger og siloer, men situationen har krævet et produktionsstop på virksomheden, og ifølge direktøren har det været en dyr omgang.

– Produktionsstoppet kommer til at betyde, at vi mister et beløb, der skal måles i millioner, lød det fredag fra Sten Lassen, der dog understregede, at den del var mindre vigtig.

 – Det vigtige er, at branden bliver slukket, og vi har haft et rigtig godt samarbejde med myndighederne. Vi er meget taknemlige for det store arbejde, som brandmændene, vores medarbejdere og mange andre har udført i de seneste dage, sagde direktøren fredag til Randers Amtsavis.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.173