23948sdkhjf

Trævirksomhed i flammer: Har brændt i snart et døgn

Mere end 100 beredskabsfolk fra alle dele er landet er onsdag morgen fortsat beskæftiget med at slukke en storbrand hos spånpladeproducenten Novopan på Djursland.

Det skriver Randers Amtsavis.

Meldingen om branden indløb tirsdag morgen kl. 8.04, og det stod hurtigt klart, at der er tale om en meget voldsom brand.

- Det er en enorm mængde træaffald, som de bruger til at lave spånplader af. Det er en bunke, som er næsten 20 meter høj og næsten lige så stor i udstrækning. Den er enormt stor, sagde Johnny Damgård, operationschef ved Østjyllands Brandvæsen, tirsdag eftermiddag til avisen.

Onsdag morgen kunne operationschefen berette, at beredskabet fortsat er massivt til stede på adressen, hvor også virksomhedens egne folk har hjulpet til med brandslukningen. Der har endda måttet indhentes to såkaldte crashtendere, altså store lufthavnsbrandbiler, der normalt bruges til at slukke brande i nedstyrtede fly.

– Det er ekstremt sjældent at vi har brug for så meget mandskab og to crashtendere til at slukke en brand. Det sker en gang imellem, men det er en meget usædvanlig hændelse det her, siger Johnny Damgård onsdag morgen til avisen.

Hvornår branden forventes at være slukket, kan Johnny Damsgård endnu ikke sige noget om.  Tirsdag lød meldingen fra beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl, at brandslukningen kunne komme til at vare flere dage.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094