23948sdkhjf

Velux med ambitiøs miljøstrategi

Velux Gruppen har foreløbigt investeret 11 mio. EUR for at nå i mål med en 20 % CO2-reduktion i 2012. Herefter investeres yderligere 43 mio. EUR for at nå 50 % i 2020.
Der er ingen genvej til en hurtig og billig CO2 reduktion, og oven i købet kan virksomheder risikere at få stigende CO2 udledning undervejs.

Det er erfaringen hos Velux Gruppen, hvor man er i fuld gang med at implementere en klimastrategi, som blev formuleret og iværksat i 2009. Målet er at reducere virksomhedens samlede CO2-udledning med 20 % med udgangen af 2012 målt i forhold til basisåret 2007, hvor CO2 udledningen var 100.000 tons.

Tal fra virksomhedens netop offentliggjorte CR rapport viser, at CO2 udledningen er reduceret med godt 10 % i forhold til basisåret. Dermed skal yderligere 10 % hentes i indeværende år.

Effekten er for alvor slået igennem i 2011
Vejen mod 2012 målet er ikke uden forhindringer. Allerede første år efter at klimastrategien var sat på skinner oplevede Velux Gruppen en stigning i CO2-udledningen.

- Årsagen til det var dels den ekstremt kolde vinter i 2010, dels at effekten af vores investeringer endnu ikke var slået igennem. Når det er koldt, skal vi, ligesom i almindelige husholdninger, bruge mere energi på at opvarme vores fabrikker og lagre. Når det sker med traditionelle brændsler som olie og gas, så stiger CO2 udledningen. Men en hjørnesten i vores klimastrategi er netop at skifte over til biobrændsler, og derfor vil en fremtidig kold vinter ikke få så stor betydning. Dermed får vi elimineret en af de ubekendte i enhver klimastrategi, nemlig vejret, og vi sikrer, at vi kan nå vores klimamål, forklarer koncerndirektør David P. Meyer.

Ifølge David P. Meyer må man altid forvente en vis indkøringsperiode, før man for alvor ser effekten af investeringer i ny teknologi.

- Det, der er afgørende, er, at man ikke ryster på hånden men står ved den strategi, man har valgt, og følger den. Effekten af de investeringer, vi foretog i 2010, er for alvor slået igennem i 2011, hvor vi sparede godt 8.000 tons CO2, fortæller koncernchefen.

Fra olie og gas til spån og træpiller
Der er hovedsageligt tale om investeringer, der forbedrer energieffektiviteten og reducerer udledningen fra de 22 fabrikker, som tegner sig for 90 % af virksomhedens samlede udledning. CO2-besparelserne opnås blandt andet ved at erstatte olie- og gasfyr med spån- og træpillefyr.

Velux Gruppen har foreløbigt investeret 11 millioner euro i at indfri målet om en 20 % CO2 reduktion i 2012. Herefter investeres yderligere 43 millioner euro i at nå målsætningen for 2020, der lyder på en halvering af virksomhedens CO2-udledning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11